Tommy Myllymäki tävlar för Sverige i Bocuse d‘Or 2011

Världens mest prestigefyllda kocktävling – VM för kockar – Bocuse d‘Or avgörs 25-26 januari i Lyon.
Bild saknas

Totalt har 24 kockar från lika många länder kvalificerat sig, efter tuffa uttagningstävlingar på varje kontinent.

Tävlar för Sverige gör Tommy Myllymäki, Årets Kock i Sverige 2007, som driver Julita Wärdshus utanför Katrineholm i Södermanland. 

Årets huvudtävlingsråvaror kommer från Skottland och Tommy Myllymäki, assisterad av Johan Salestam, kommer att tävla med rätter på marulk och lamm. Det gäller att arbeta snabbt och precist – teamet ska från grunden få fram båda rätterna i absolut världsklass för 14 gäster på bara 5 timmar och 35 minuter. Vi önskar killarna ett riktigt stort lycka till! 

Sverige har en fin tradition i tävlingen, med en världsmästartitel och tre silver. Den största framgången hittills kom 1997, då Mathias Dahlgren blev världsmästare. Silverplaceringarna har kommit genom Melker Andersson (1995), Henrik Norström (2001) och Jonas Lundgren (2009).

Bocuse d’Or avgjordes första gången 1987. Tävlingen är döpt efter sin upphovsman, tillika världens mest berömda kock, fransmannen Paul Bocuse.

Aktuellt

Ko i skogen

Därför gör svenskt kött skillnad

Ofta kritiseras kött när man pratar om klimat, men det är skillnad på kött och kött. Skillnaden är stor mellan svenskt kött och kött från EU eller övriga delar av världen.

Quiche Lorraine med spenat, purjolök och sidfläsk

Våra 7 bästa recept på goda pajer

Får vi slå ett slag för pajen? Paj är gott, enkelt att laga och passar lika bra till vardag som fest. Här bjuder vi på våra 7 bästa recept på goda pajer.

Rulla till toppen