”Sveriges dyraste matkasse!” – se debatten här

Vi älskar extrapriser, men vad är det egentligen vi betalar för? Varför är det priset som styr och inte kvalitén? Vem är det som får betala priset för den billiga maten? Almedalsveckans första dag inleddes med frukostseminarium i Svenskt Kötts regi.
Bild saknas

Svenskt Kött presenterade Sveriges dyraste
matkasse
och ställde frågan – varför är det bara konsumenterna som ska ta ansvar
för matkvalitén?

Medverkande

  • Louise Ungerth, Chef Konsument och Miljö, Konsumentföreningen Stockholm
  • Marie Söderqvist, VD, Livsmedelsföretagen
  • Johanna Hållén, Press- och
    policychef, PRO
  • Dan Jakobsson, Färskvaruansvarig, ICA Sverige
  • Ann-Helen Meyer von Bremen, Samtalsledare.

Platsen var innergården till Restaurang 50 kvadrat på Rådstugugränd mitt i centrala Visby. Och seminariet var mer än fullsatt.

Om Svenskt Kött under Almedalsveckan

Svenskt kött arrangerade under måndagen två debatter detta år. Moderator för de båda debatterna var Ann-Helen Meyer von Bremen. Hon är journalist med fokus på lantbruk, livsmedel och mat och arbetar också som debattledare.

Aktuellt

Ko i skogen

Därför gör svenskt kött skillnad

Ofta kritiseras kött när man pratar om klimat, men det är skillnad på kött och kött. Skillnaden är stor mellan svenskt kött och kött från EU eller övriga delar av världen.

Quiche Lorraine med spenat, purjolök och sidfläsk

Våra 7 bästa recept på goda pajer

Får vi slå ett slag för pajen? Paj är gott, enkelt att laga och passar lika bra till vardag som fest. Här bjuder vi på våra 7 bästa recept på goda pajer.

Rulla till toppen