Svenskt Kött bjuder på svenskt griskött i Lyon

Svensk grisuppfödning och svenskt griskött håller hög internationell kvalitet.

Nu är målet att svenskt griskött ska bli officiell tävlingsråvara i Bocuse d’Or 2013 eller Bocuse d’Or Europe 2014.

-Vi vill att matlagningsvärlden ska få upp ögonen för vilket fantastiskt fint griskött vi har i Sverige, säger Maria Forshufvud vd på Svenskt Kött. 

Ett steg på väg mot målet är att tillsammans med Exportrådet visa upp det svenska grisköttet på den globala branschmässan SIRHA i Lyon, som går av stapeln i samband med årets matlagnings-VM Bocuse d’Or 2011. Mässan har över 140 000 besökare, varav 10 000 kockar från 136 länder.

-Vi har kockar, griskött och marknadsföringsmaterial med oss i montern. Ingen i hela matlagningsvärlden ska kunna missa att svenskt griskött är på plats. Alla ska få smaka nylagad svensk gris och själva få upptäcka hur fint köttet är, avslutar Maria Forshufvud.

Aktuellt

Quiche Lorraine med spenat, purjolök och sidfläsk

Våra 7 bästa recept på goda pajer

Får vi slå ett slag för pajen? Paj är gott, enkelt att laga och passar lika bra till vardag som fest. Här bjuder vi på våra 7 bästa recept på goda pajer.

Rimmat kött

Vilken beredskap har vi egentligen?

När gränser stängs, importen störs och den egna produktionen minskar, då står hela vår livsmedelsförsörjning på spel – men hur väl rustade vid en kris är vi egentligen?

Få ihop vardagen efter semestern

Få ihop vardagen efter semestern

Hur ska man få ihop vardagen efter semestern? Det ska finnas tid för matlagning, jobb, kanske träning och att hämta och lämna barn.

Rulla till toppen