​Stor ökning av svenskt kött i ICAs egna produkter

Konsumenternas intresse för ursprung ökar och kommunikationen kring de svenska mervärdena har bidragit till en större efterfrågan på svenskt kött. Idag är 90 procent av det färska kött som ICA säljer svenskt, och 80 procent av ICAs charkprodukter har svenskt köttinnehåll.

Under 2015 har stora delar av korvsortimentet och en rad pålägg bytt till svensk råvara.

– Sedan 2014 när samarbetet med LRF startade har vi aktivt valt att satsa på svensk råvara. Inom till exempel chark har andelen svensk köttråvara ökat från 30 till 80 procent för våra egna märkesvaror under denna period, säger Dan Jacobson, Färskvaruchef ICA Sverige.

”Från Sverige” gör det lättare att hitta svenskproducerat

Under 2016 fortsätter satsningen med att underlätta för butikerna att lyfta fram svenskt och förmedla de svenska mervärdena. Dessutom kommer den nya ursprungsmärkningen Från Sverige göra det lättare för kunderna att hitta svenskproducerat i butikerna. De första produkterna med märkningen kommer att finnas i ICA-butikerna i april.

Aktuellt

Quiche Lorraine med spenat, purjolök och sidfläsk

Våra 7 bästa recept på goda pajer

Får vi slå ett slag för pajen? Paj är gott, enkelt att laga och passar lika bra till vardag som fest. Här bjuder vi på våra 7 bästa recept på goda pajer.

Rimmat kött

Vilken beredskap har vi egentligen?

När gränser stängs, importen störs och den egna produktionen minskar, då står hela vår livsmedelsförsörjning på spel – men hur väl rustade vid en kris är vi egentligen?

Få ihop vardagen efter semestern

Få ihop vardagen efter semestern

Hur ska man få ihop vardagen efter semestern? Det ska finnas tid för matlagning, jobb, kanske träning och att hämta och lämna barn.

Rulla till toppen