Lär dig stycka gris, nöt, kalv, och lamm på Youtube

Svenskt Kött har publicerat sitt efterfrågade läromedel om hur man styckar kött i nya kanaler. Filmerna kan man nu se gratis på Youtube eller på Svenskt Kötts hemsida.
Styckning

Tidigare har filmerna bara funnits att beställa som dvd. Styckningen görs från halva djurkroppar, så kallade halvfall. Både grov- och finstyckning visas i detalj.

-Intresset för att lära sig mer om styckning och styckningsdetaljer är stort. Vi vill dela med av vår kunskap så att fler blir bättre på att ta tillvara på hela djuret, säger Elisabet Qvarford, vd för Svenskt Kött.

Filmerna kan användas vid undervisning av såväl professionella styckare, charkuterister, kockar och butikspersonal. Men även djurbönder och privatpersoner som vill lära sig mer om styckning kan ha god nytta av filmerna.

-Inte minst jägare kan få nytta av filmerna då älgens anatomi påminner om nöt och rådjurets om lamm, säger Elisabet Qvarford.

Filmklippen finns i en spellista på Youtube och att ladda ner i sin helhet i Svenskt Kötts webbshop

Aktuellt

Rimmat kött

Vilken beredskap har vi egentligen?

När gränser stängs, importen störs och den egna produktionen minskar, då står hela vår livsmedelsförsörjning på spel – men hur väl rustade vid en kris är vi egentligen?

Få ihop vardagen efter semestern

Få ihop vardagen efter semestern

Hur ska man få ihop vardagen efter semestern? Det ska finnas tid för matlagning, jobb, kanske träning och att hämta och lämna barn.

Rulla till toppen