Köttseminarium på Årets Kock i Karlstad

Tisdag den 17 november avgörs den andra semifinalen i Årets Kock 2016 – SM i professionell matlagning på Karlstad CCC. Svenskt kött sponsrar och anordnar seminarium om nötkött.
Bild saknas

Seminariet har rubriken Öka din kunskap om nötkött – marmorering och styckning

Benny Granqvist, köttmästare på Scan berättar om hur
han ser på olika köttkvaliteter och nya styckningsdetaljer.

Föreläsningen hålls i lokal Gustaf och startar kl 10.15.

I den andra semifinalen tävlar nio kockar och en vinnare direktkvalificerar sig till finalen i Stockholm. Semifinalen pågår mellan kl. 09.00 och 16.30 på Karlstad CCC. 

Själva tävlingen kommer att sändas på nätet via www.aretskock.se/Pressmaterial

Semifinalister:

Johan Backeus, Aveqia, Stockholm
Christofer Bengtsson, Kulinarisk Akademi, Oslo
Håkan Carlsson, Hotel Rival, Stockholm
Tommy Eriksson, Högberga Gård, Lidingö
Sebastian Höckert, Restaurang Koka, Göteborg
Jonas Karlsson, Noga matstudio, Stockholm
Jonas Lagerström, Restaurang Yolo, Djursholm
David Lundqvist, Gute Grill & Bar, Stockholm
Manfred Nilsson, Lilla Ego, Stockholm

Aktuellt

Quiche Lorraine med spenat, purjolök och sidfläsk

Våra 7 bästa recept på goda pajer

Får vi slå ett slag för pajen? Paj är gott, enkelt att laga och passar lika bra till vardag som fest. Här bjuder vi på våra 7 bästa recept på goda pajer.

Rimmat kött

Vilken beredskap har vi egentligen?

När gränser stängs, importen störs och den egna produktionen minskar, då står hela vår livsmedelsförsörjning på spel – men hur väl rustade vid en kris är vi egentligen?

Få ihop vardagen efter semestern

Få ihop vardagen efter semestern

Hur ska man få ihop vardagen efter semestern? Det ska finnas tid för matlagning, jobb, kanske träning och att hämta och lämna barn.

Rulla till toppen