Halländsk salami i vinnarmacka

Vinnarmackan i Mack-SM 2011 heter "Lantliv" och innehåller lokalproducerad lammsalami.

Nu har branschföreningen Sveriges bagare & konditorer utsett Sveriges godaste, mest trendiga och nyttigaste macka. Vinnare i Mack-SM 2011 korades den 15/9 och är Elisabeth Johansson från Falkenberg.

Mackan kallar hon ”Lantliv”, den består av ett rödbetsbröd med lokalt tillverkad lammsalami, rabarberkompott, cream cheese och askad getost.

”Ett färgstarkt bröd som för samman strandliv och flamenco. Ett gott stycke lantligt Halland!” löd juryns motivering.

Den lokala lammsalamin tillverkas av Mostorps gård Kött och chark, som använder sig av svenskmärket på sina produkter. Vi gratulerar både Elisabeth och Mostorps gård till utmärkelsen!

Aktuellt

Quiche Lorraine med spenat, purjolök och sidfläsk

Våra 7 bästa recept på goda pajer

Får vi slå ett slag för pajen? Paj är gott, enkelt att laga och passar lika bra till vardag som fest. Här bjuder vi på våra 7 bästa recept på goda pajer.

Rimmat kött

Vilken beredskap har vi egentligen?

När gränser stängs, importen störs och den egna produktionen minskar, då står hela vår livsmedelsförsörjning på spel – men hur väl rustade vid en kris är vi egentligen?

Få ihop vardagen efter semestern

Få ihop vardagen efter semestern

Hur ska man få ihop vardagen efter semestern? Det ska finnas tid för matlagning, jobb, kanske träning och att hämta och lämna barn.

Rulla till toppen