En förmiddag om svenskt kött med Årets kock-finalisterna

Genom Svenskt kötts sponsring av Årets Kock, bjöds 2012 års finalister in till en halvdags djupdykning i det goda köttets värld.

På plats vid utbildningen på Slakthusområdet i Stockholm fanns Håkan Fällman, Thomas Östlund, vd Svenskt butikskött och Maria Forshufvud, vd Svenskt kött för att dela med sig av all sin kunskap om det svenska köttet. Det handlade om kött av bra kvalitet – till vardags och fine dining.

En praktisk genomgång av slaktkroppar under ledning av Håkan Fällman uppskattades av kockarna. De fick en noggrann redogörelse av styckningsdetaljer av nöt, gris och lamm.

Kockarna fick också en förhandsvisning av Svenskt kötts nya styckningsscheman och berättelsen bakom dem med idé och upplägg.

Aktuellt

Quiche Lorraine med spenat, purjolök och sidfläsk

Våra 7 bästa recept på goda pajer

Får vi slå ett slag för pajen? Paj är gott, enkelt att laga och passar lika bra till vardag som fest. Här bjuder vi på våra 7 bästa recept på goda pajer.

Rimmat kött

Vilken beredskap har vi egentligen?

När gränser stängs, importen störs och den egna produktionen minskar, då står hela vår livsmedelsförsörjning på spel – men hur väl rustade vid en kris är vi egentligen?

Få ihop vardagen efter semestern

Få ihop vardagen efter semestern

Hur ska man få ihop vardagen efter semestern? Det ska finnas tid för matlagning, jobb, kanske träning och att hämta och lämna barn.

Rulla till toppen