Nya styckningsscheman för restaurang

Nu presenterar vi nya varianter av styckningsscheman för gris, nöt och lamm. Planscherna är framtagna för att fungera i restaurangkök. Inspirationen kom från Fredrik Eriksson, ordförande i juryn för Årets Kock.

I samband med att Svenskt Kött presenterade nya styckningsscheman med nygamla detaljer i våras hörde Fredrik Eriksson på Långbro Värdshus av sig till Svenskt Kött.

– Jag tyckte att planscherna var fina men ville gärna ha ett mindre format som fungerar att hänga upp inne i köket och som kockarna kan använda i sitt arbete. Svenskt Kötts nya variant av styckningsscheman är vackra, praktiska och användbara, menar Fredrik Eriksson.

Intresset för styckningsdetaljer har ökat kraftigt de senaste åren. Trenden kring ”nose to tail-köket” – att ta vara på allt kött – inspirerar. Svenskt Kötts styckningsscheman utgår på klassiskt vis från djurkroppens anatomi och adderar sedan styckningsdetaljerna runt om. Pappret är dessutom avtorkningsbart för att kunna fungera i ett restaurangkök.

– Vi vill inspirera till ökad kunskap om kött och köttdetaljer. Våra styckningsscheman är pedagogiskt uppbyggda samtidigt som de är unikt illustrerade. Vi är stolta och glada över att få presentera dem, säger Maria Forshufvud, vd, Svenskt Kött.

Mer information

Aktuellt

Quiche Lorraine med spenat, purjolök och sidfläsk

Våra 7 bästa recept på goda pajer

Får vi slå ett slag för pajen? Paj är gott, enkelt att laga och passar lika bra till vardag som fest. Här bjuder vi på våra 7 bästa recept på goda pajer.

Rimmat kött

Vilken beredskap har vi egentligen?

När gränser stängs, importen störs och den egna produktionen minskar, då står hela vår livsmedelsförsörjning på spel – men hur väl rustade vid en kris är vi egentligen?

Få ihop vardagen efter semestern

Få ihop vardagen efter semestern

Hur ska man få ihop vardagen efter semestern? Det ska finnas tid för matlagning, jobb, kanske träning och att hämta och lämna barn.

Rulla till toppen