Nyheter
Äldre artiklar

Svensk unggris tävlingsråvara i Bocuse d’Or 2014!
31 oktober 2013
Svensk unggris är utvald som tävlings-råvara i Bocuse
d’Or Europe, Kock-EM 2014. – Vi är oerhört stolta och glada. Detta är ett bevis
på att vårt fina svenska griskött håller en mycket hög klass, säger Maria
Forshufvud, vd för Svenskt Kött.

Enklare att upphandla svenskt kött till skolan
24 oktober 2013
Många kommuner vill köpa mer svenskt, närproducerat och ekologiskt. Miljöstyrningsrådet har nu gjort det enklare att kunna göra det.

Sverige har lägst antibiotikaanvändning i EU
16 oktober 2013
Sverige har den lägsta försäljningen i EU av veterinärmedicinsk
antibiotika. Det visar en ny studie från EMA, Europeiska läkemedelsmyndigheten.

Sverige får landslag i charkuteri
9 oktober 2013
Landslaget ska bestå av certifierade mästare i charkuteri och är ett led
i branschens Mästarprogram, som möjliggörs genom pengar från Matlandet
Sverige. Svenska landslaget i charkuteri presenteras under våren 2014.