Äldre artiklar

En rapport om svenskt kött 2013
Svenskt Kött har tagit fram en rapport som samlar fakta om det svenska
köttet: I kosten, för sysselsättningen, djuromsorgen, den biologiska
mångfalden och de öppna landskapen.

Antibiotika och djur inom EU
Statens veterinärmedicinska anstalt rapporterar om antibiotikaläget. Användningen av antibiotika för djur i Sverige är internationellt sett
låg och antibiotika-resistensläget är gynnsamt.

Svenskarna vill ha mer lamm
Efterfrågan på lamm i Sverige ökar snabbare än tillgången. Tomas och Anna Olsson på Norrby gård jobbar för att få fram mer och bättre lammkött till krogar och konsumenter.

”Jag kan gå rakryggad bland mina vänner”
Den fjärde generationen Erikson har tagit över på det lilla familjeföretaget Eriksons Chark i Nossebro. Här finns det nen trygghet i traditionerna, en omtanke om sina kunder och en orubblig övertygelse att kvalitet alltid lönar sig. Inte konstigt att det gamla charkuteriet från 1923 ligger så rätt i tiden.