Nyheter
Äldre artiklar

Pilsnerkorvens Dag firas i Almedalen
30 juni 2014
Den 30 juni är numer en högtidsdag – det är Pilsnerkorvens dag. Detta uppmärksammades i Almedalen, där Scan serverade Bullens pilsnerkorv.

Livsmedelsverkets kostråd om kött
17 juni 2014
Livsmedelsverket går ut
med råd om konsumtion av rött kött. Rådet är att inte äta mer än ett halvt kilo
kött och charkuterier från nöt, gris, lamm och viltkött i veckan.

Tina köttet fort för bättre kvalitet
16 juni 2014
Tina köttet i kallt vatten! På så sätt blir köttet
saftigare och godare. Samtidigt hålls bakterietillväxten nere. Många
konsumenter tror att köttet mår bäst av att tina långsamt i kylen, men det är
en myt.

Informationskampanj – ”Titta efter märket Svenskt kött!”
13 juni 2014
Just nu pågår en informationskampanj i livsmedelsbutiker för
svenskt kött och charkuterier. Det centrala budskapet är ursprungsmärkning och kött- och charkuteridiskar i cirka 700 butiker
runt om i landet är skyltade.