
Senapsbakad och ölkokt saltrulle
Från Tolånga Gård kommer här ett recept på saltrulle kokt i öl och sedan griljerad med senap. Ett spännande komplement till den klassiska julskinkan.
Från Tolånga Gård kommer här ett recept på saltrulle kokt i öl och sedan griljerad med senap. Ett spännande komplement till den klassiska julskinkan.
Det här receptet kan du använda som grundrecept för ugnsstekt rumpstek. Rumpsteken, som skärs ut ur styckningsdetaljen rulle, hittar du ibland i köttdisken i välsorterade livsmedelsbutiker. På restaurang brukar rumpstek ofta serveras som en skiva stekt i panna, men hittar du rumpstek i bit är det ett utmärkt sätt att anrätta den här styckningsdetaljen.
Rullen från nötkreaturet är en ganska hård styckningsdetalj. Den innehåller nästan inget fett, men har däremot gott om bindväv. Det betyder att den passar bra att tillagas länge i fuktig värme. På köpet får du stomme till en god sås att servera till.
Det här receptet kan du använda som grundrecept för rumpstek i skivor. Rumpsteken skärs ut ur styckningsdelen rulle. Det här är en gammal restaurangklassiker, vars recept nu kommer till heders igen. Skivor av rumpstek ska vara långsmala och ha en liten fettrand. Köttet steks inte helt igenom, utan ska vara lätt rosa i mitten.
Rullen är en hård muskel från nötkreaturet, men den går att tillaga så att den blir ytterst mör och välsmakande – som i detta recept på saltrulle.