Filip Poons minnen från köttskolans gårdsbesök

Under september månad reste Filip Poon landet runt och besökte köttgårdar för att lära sig mer om svenskt kött. Vi frågade Filip vad som gjorde störst intryck på honom på de olika gårdarna.

Titti Jöngrens Highland cattle i Åkersberga?

– Friheten för djuren, den fina pälsen och givetvis de enorma hornen.

Anders Gunnarssons rapsgrisar och linderödsgrisar i Kvänum?

– Nyfikenheten, spralligheten och utrymmet som grisarna hade att röra sig på.

Jeanette Elanders grisgård i Västerås?

– Hur stort det var, de supergulliga kultingarna och de stora bjässarna inne i stallen.

Elin Bergströms mjölkrastjurar i Sundsvall?

– Vilka roliga, nyfikna och lekfulla djur det var.

Magnus Jönssons lamm i Hörby?

– Kontrollen han hade på djuren tillsamman med vallhunden, friheten och vilka charmigt klumpiga djur.

Tomas Perssons Black angus-kor i Sjöbo?

– Vackra djur, och otroligt mycket insprängt fett i köttet. Landskapet och den vackra betesmarken.

Elof Nilssons får på Gotland?

– Den enorma friheten, djuren gick så gott som fria och dom var galet nyfikna. Underbart att se.

Följ köttskolan

Följ hela ”Poons köttskola – en resa bland svenska gårdar” på recept.nu

Aktuellt

Quiche Lorraine med spenat, purjolök och sidfläsk

Våra 7 bästa recept på goda pajer

Får vi slå ett slag för pajen? Paj är gott, enkelt att laga och passar lika bra till vardag som fest. Här bjuder vi på våra 7 bästa recept på goda pajer.

Rimmat kött

Vilken beredskap har vi egentligen?

När gränser stängs, importen störs och den egna produktionen minskar, då står hela vår livsmedelsförsörjning på spel – men hur väl rustade vid en kris är vi egentligen?

Få ihop vardagen efter semestern

Få ihop vardagen efter semestern

Hur ska man få ihop vardagen efter semestern? Det ska finnas tid för matlagning, jobb, kanske träning och att hämta och lämna barn.

Rulla till toppen