Stark nordisk insats

I onsdags kväll slog det gnistor om de skandinaviska lagen i Bocuse d'Or. Vår egen Tommy Myllymäki kammade hem silver, Danmark guld och Norge brons i den prestigefyllda kocktävlingen.

Andraplatsen är Sveriges fjärde i tävlingens historia och Tommy var efteråt själv glad: 

– Jag är jättenöjd med tävlingen och vad vi presterat. Dagarna i Lyon blir ett minne för livet, berättar den lycklige silvermedaljören Tommy Myllymäki.

Under tävlingen var han påhejad av en stark svensk supporterskara, med bland andra Prins Carl Philip, Sveriges handelsminister och landsbygdsminister. Sverige har återigen bevisat att landet hör till de bästa när det gäller professionell matlagning.

Gris by Sweden som också var på plats lyckönskar Tommy och jobbar vidare med att få in det svenska grisköttet som tävlingsråvara nästa gång det beger sig – 2013.

Läs mer om tävlingen på Restauratörens webbplats

Aktuellt

Quiche Lorraine med spenat, purjolök och sidfläsk

Våra 7 bästa recept på goda pajer

Får vi slå ett slag för pajen? Paj är gott, enkelt att laga och passar lika bra till vardag som fest. Här bjuder vi på våra 7 bästa recept på goda pajer.

Rimmat kött

Vilken beredskap har vi egentligen?

När gränser stängs, importen störs och den egna produktionen minskar, då står hela vår livsmedelsförsörjning på spel – men hur väl rustade vid en kris är vi egentligen?

Få ihop vardagen efter semestern

Få ihop vardagen efter semestern

Hur ska man få ihop vardagen efter semestern? Det ska finnas tid för matlagning, jobb, kanske träning och att hämta och lämna barn.

Rulla till toppen