Äldre artiklar

Dålig djurhållning gör antibiotikan verkningslös – ditt val av kött styr utvecklingen
Vi bör välja kött från länder som tar
ansvar för hantering av antibiotika. Detta skriver veterinären Sten-Olof
Dimander och medicinprofessorn Björn Olsen på DN Debatt , här är hela deras inlägg.

Fler väljer svenskt kött efter grisdebatten
Drygt hälften av de konsumenter som brukar köpa utländskt
griskött säger att den senaste tidens debatt om uppfödningen har påverkat deras
köttkonsumtion, enligt en ny undersökning.

Hälsingestintan satsar på mobila slakterier
Hälsingestintan, som vidareförädlar och säljer hängmörat
nötkött, satsar nu på mobila slakterier för fullvuxna nötkreatur. – Det här är nästa steg i den redan världsberömda
svenska djuromsorgsmodellen, att ta bort transporter i samband med slakt är
ytterligare ett sätt att ta hänsyn till djurens välbefinnande, äger Britt-Marie Stegs, VD och grundare av Hälsingestintan.

Kvalitet, svenskt, chili och nya svenska råkorvar!
Scans årliga grillundersökning visar att svenska folket grillar mer än
förra året och samtidigt mer spontant. Grillen är fortfarande en social
aktivitet som samlar både familj och vänner. En tydlig trend är att allt fler vill ha och väljer sina egna, personliga favoriter på grillen.