Mälarchark satsar svenskt och ekologiskt

Mälarchark är Eskilstunaföretaget som specialiserat sig på varmrökt blandad chark. Att köttet till 100 procent är svenskt är ingen slump. Vd Marie Pettersson känner omsorg för djuren och värnar det svenska kulturlandskapet.

Mälarchark har fått många priser de senaste åren för sina
goda korvar. 2010 blev företaget svenska mästare med sina ekologiska chorizo.

För Mälarchark har ingenting förändrats i och med Svensk
kött-märkningen. Företaget har alltid jobbat med svenskt kött. Men Marie
Pettersson uppskattar att det nu blivit tydligt för såväl handel som konsument.

– För mig är det viktigt att använda svenskt kött.
Men vi har också ett stort ekologiskt sortiment. Jag vill ha en god omsorg om
djuren och jag litar på de svenska bönderna. Jag vill också bevara det svenska
öppna landskapet som mitt hjärta slår lite extra för.

Mälarchark har fokuserat på ett smalt sortiment med enbart
varmrökt korv.

– Vi har ett ekologiskt premiumsortiment med bra
korv. Vad som säljer bäst varierar. Falukorv är ibland mindre populärt men
kommer alltid tillbaka. Vår chorizo, som är en köttig grovmalen, försvenskad
variant av den spanska korven är mycket uppskattad.

Till våren lanserar Mälarchark en ekologisk stark pepperoni
som enbart är gjord på nötkött. Mälarchark säljer också korvar under namnet
Tastetuna där de lanserar olika smaker löpande.

Marie Pettersson tröttnar aldrig på falukorv. Men när hon
besöker Mälarcharks egen korvkiosk i Eskilstuna blir det ofta en ostkorv gjord
på Västerbottensost, eller en Mälargrillare med ingefära och koriander.

Mälarchark har 10 anställda och omsätter 16 miljoner kronor.

Aktuellt

Quiche Lorraine med spenat, purjolök och sidfläsk

Våra 7 bästa recept på goda pajer

Får vi slå ett slag för pajen? Paj är gott, enkelt att laga och passar lika bra till vardag som fest. Här bjuder vi på våra 7 bästa recept på goda pajer.

Rimmat kött

Vilken beredskap har vi egentligen?

När gränser stängs, importen störs och den egna produktionen minskar, då står hela vår livsmedelsförsörjning på spel – men hur väl rustade vid en kris är vi egentligen?

Få ihop vardagen efter semestern

Få ihop vardagen efter semestern

Hur ska man få ihop vardagen efter semestern? Det ska finnas tid för matlagning, jobb, kanske träning och att hämta och lämna barn.

Rulla till toppen