Köpa, tillaga och förvara kött

Alla styckningsdetaljer
Här kan du lära dig mer om de olika styckningsdetaljerna från gris, nöt, lamm och kalv.

Recept
Letar du efter ett recept med kött? Här hittar du våra goda recept med nötkött, lammkött, fläskkött, köttfärs och charkuterier. Såväl enkla som festliga.

Nose to Tail
Nose to tail, det vill säga att äta hela djuret, är både resursklokt och passar den som har en mindre budget.

Charkuterier
Vad finns det egentligen att säga om svenska charkuterier som falukorv, leverpastej och rökt skinka? Hur mycket som helst om du frågar oss!

Förvara kött
Vad är skillnaden mellan bäst-före-dag och sista förbrukningsdag och hur länge kan man förvara kött i kyl och frys?

Hantera kött
Det är inte svårt att hantera kött, bara man vet hur man ska göra. Här berättar vi hur man gör och ger tips.

Hur kan vi minska matsvinnet?
Att mat slängs i onödan är inte hållbart i längden. Vi måste alla hjälpas åt för att minska på matsvinnet – bonde, konsument, i resturang och butik.

Köpa kött
Här hittar du guider med att man behöver veta när man ska köpa kött – nötkött, griskött, kalv, köttfärs, lammkött såväl som vad köttet heter på amerikanska.

Köttkvalitet
Hemligheten bakom svenskt kött är enkel. Den svenska grundidén är att djuren ska få leva så naturligt som möjligt. Den enkla idén och böndernas noggranna arbete skapar tillsammans en unik produkt.

Köttskolan
Här på Köttskolan kan du enkelt lära dig mer om att välja, laga och hantera kött. Vill du ha koll på kött och näring eller fördelarna med det svenska köttet finns det här också!

Laga kött
Ska du grilla, göra en gryta, koka kött eller bräsera eller grytsteka? Här hittar du alla tips och knep när du ska laga kött.

Restaurang
Vill du också ha svenskt kött på restaurangen? Jobbar du i branschen? Här kan du läsa mer om hur man gör.

Storkök
Vill du också ha svenskt kött i skolan, på äldreboendet och på sjukhuset? Jobbar du i storkök? Här kan du läsa mer om hur man gör.