Äldre artiklar

SvD lyfter frågan: ”Är svenska grisar gladare än danska?”
Svenska Dagbladet lyfter 6 frågor kring skillnader mellan svensk och dansk grisuppfödning och antibiotikaresistens med anledning av den heta debatten inför EU-valet.

Butikskampanj för märket Svenskt kött
Nu startar branschorganisationen Svenskt kött en butikskampanj för svenskt kött och charkuterier. Kampanjen genomförs i cirka 700 butiker runt om i landet och har ursprungsmärkning som centralt budskap.

Tommy Myllymäki är Europas bästa kock
Tommy Myllmäki är segrare i Bocuse d ́Or Europe, kock-EM. Tävlingen arrangerades för första gången i Stockholm och med uteslutande svenska huvudråvaror, varav en var svensk unggris.

Veterinärer intar Gastro Nord
Mitt bland tävlingskockar i Bocuse d´Or och det stora utbudet av mat på Gastro Nord kommer i år svenska veterinärer att ta plats för att berätta om den unika svenska djurhållningen med lägst antibiotikaanvändning i EU.