Världens kök: Spanskt

Grillad secreto med tomatsallad

Halsbit eller secreto, det spanska namnet som syftar till grisens hemlighet, är en mör och fin styckningsdetalj som du kan hitta i välsorterade köttbutiker eller beställa butiker med manuell köttdisk. Den styckas ut på spanskt manér och passar fint att lägga på grillen, på grund av att den är duktigt marmorerad. Du kan använda det här receptet som grundrecept för grillad halsbit. 

Läs mer

Spansk gryta

Det här är härlig gryta med färsk picnicbog som kryddas med vitlök, apelsin och tomat, och som serveras med apelsinskivor och oliver. Spanska smaker som värmer en kulen dag. Tack vare att köttet strimlas tunt blir koktiden kort. 

Läs mer

Gazpacho med rökt skinka

En varm sommardag kan det vara gott att bjuda på en kall soppa. Den spanska gazpachon är egentligen en grönsakssoppa, men den smakar fint tillsammans med rökt skinka. Den här soppan kan också serveras på buffé i små glas. 

Läs mer

Rabo de Toro, oxsvansragu på spanskt vis

Trött på gamla vanliga recept? Då ska du göra ett långkok med spansk inspiration. Traditionellt serveras köttet på ben, men om du vill kan du rensa köttet och servera det i såsen utan ben. Den här rätten är mustig och välsmakande, och imponerar på dina gäster. 

Läs mer

Cæsars spanska oxstek

Det här är något för dig som gillar stek med sås och potatis. Såsen till den här steken, som är ett gammalt Carl Butler-recept, består av mustiga, vinkokta grönsaker som mixas till en fräsch sås. 

Läs mer
Scroll to Top