Världens kök: Koreanskt

Örtbräserad och teriyakigrillad grisvans med picklat rött

Grissvans är verkligen en exklusiv råvara. Till skillnad från i många andra länder har våra svenska grisar kvar sin svans och kan ståta med den för grisen så karaktäristiska knorren. Självklart ska vi ta vara på svansarna här hemma och inte låta alla gå på export till asiatiska länder, där man gärna anrättar grissvans. Därav de asiatiska smakerna i det här receptet. För att få fin sälta låter vi svansarna dra i salt 4 − 5 timmar.

Läs mer

Galbi – grillad revbensstek av nöt på koreanska

Det här är mat för många, receptet ger 10 portioner. Det är ett exempel på mat som bör laga i många portioner för att smaken ska bli optimal, så passa på att bjuda in gäster till middagen. Revbensstek av nöt kan du förbeställa i den manuella köttdisken. Beräkna 250 g per person, eftersom benen väger en del. 

Läs mer

Bulgogi (Koreanskt eldkött)

En härlig rätt från det koreanska köket. Namnet betyder ’eldkött’ och hänvisar till att köttet enligt tradition ska grillas över koleld. Köttet ska djupfrysas före tillagning så att det går lättare att skiva tunt.

Läs mer
Scroll to Top