Kinesiskt

Char sui av skinkrostbiff med mandarinpannkakor och grönsaker

En styckningsdetalj som kan skäras ut från skinkan kallas skinkrostbiff, eftersom köttet ungefär motsvaras av rostbiffen på nötkreaturet. Till den här rätten ska köttet marinera över natten och tillagningen tar upp till 4 timmar. Char siu är det traditionella kantonesiska sättet att tillreda grillat griskött, och här serverar vi det med traditionella kinesiska tillbehör.

Kinafärs

Grisen är högt älskad i Kina, så den här rätten har fått sitt namn bara för att den är gjord på fläskfärs. En snabblagad och supersmaskig vardagsrätt. Du lagar färsen med sås och grönsaker i en och samma panna, och bjuder fluffigt jasminris till. 

Kinesiska lejonhuvuden med vitkålswok

Det här är ett av de äldsta recepten som finns i världen. Kinesiska lejonhuvuden har lagats sedan 1000 år före vår tidräknings början. Här får köttbullarna sällskap med vitkålswok och ris.  

Grillspett från Kina

De här spetten görs på det i Kina så älskade grisköttet, och marineras i en marinad med kinesiska smaker. 

Vitkokt kotlett sichuan

Sichuan är det område i Kina som är mest känt för sin kryddstarka mat. Här serveras en läcker kryddsås med sichuanpeppar och chili till tunna skivor av kokt kött. Använd putsad kotlettrad (eller ytterfilé) av gris till den här rätten.  

Scroll to Top