Världens kök: Italienskt

Kalvkotlett på italienskt vis

Här är det den delikata såsen som står för italiensk inspiration. Om du vill servera klyftpotatis till, passa på att lägga in skinklindade bönknippen i ugnen mot slutet av tillagningstiden. Då blir det här en snabblagad festrätt.

Läs mer

Kotlett alla cacciatora

Den här rätten har hämtat inspiration i Toscana i Italien. Alla cacciatora betyder ’på jägarens vis’. Kotletterna serveras i en smakrik sås med nystekt polenta. 

Läs mer

Kalvschnitzel på italienskt vis

En snabblagad och lättlagad rätt som passar fint när du vill servera något lite extra. Enligt originalreceptet på Saltimbocca alla Romana ska man laga kalvschnitzel med lufttrokad skinka och salvia på kalvfilé, men rätten vinner på att lagas av innanlår. Servera med rucola och hyvlad parmesan för riktig italiensk känsla.

Läs mer

Köttfärssås Bolognese

Det som gör en äkta köttfärssås Bolognese så god är kryddningen. Morot, rotselleri och vitlök är ett måste. Receptet kan dubbleras, så varför inte göra dubbel sats och få mat till två måltider på en gång?

Läs mer

Osso buco

Det här är ett klassiskt recept från det italienska köket. Skivor av kalvlägg får sjuda med grönsaker till en härlig gryta. Traditionella tillbehör är gremolata och risotto med saffran. 

Läs mer

Murarbiff med flaggris

Inte nog med att varje rissort har en egen färg, de smakar också helt olika. Till riset serveras en hett kryddad biffgryta. En kul rätt om du vill ha italiensk tema på middagen. 

Läs mer

Italienska köttbullar

Snabbt och lätt lagar du de här ört- och parmesankryddade köttbullarna, som du serverar med färdig tomatsås och pasta. En toppenrätt som är god och lättlagad, och som går snabbt att göra. 

Läs mer
Scroll to Top