Smaker som öl, chili och majs får oss att tänka på tex mex. Det här är en välkryddad och mustig chili som serveras med cheese corn sticks, en sorts bröd på majs och ost.

Smaker som öl, chili och majs får oss att tänka på tex mex. Det här är en välkryddad och mustig chili som serveras med cheese corn sticks, en sorts bröd på majs och ost.
4 portioner
500 g nötfärs
2 vitlöksklyftor, hackade
1 gul lök, hackad
2 msk rapsolja
2 röda paprikor, i bitar
33 cl lättöl
3 dl krossade tomater
1 msk chilikrydda
3 dl vita bönor, kokta
2 msk tomatpuré
2 tsk socker
Cheese corn sticks:
1 msk rapsolja
2 msk ströbröd
3 ½ dl vetemjöl
1 dl polentagryn
½ dl socker
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 ½ dl filmjölk
½ dl smält smör
1 dl majskorn
1 dl lagrad ost, riven
Till servering:
1 dl crème fraiche
Cheese corn sticks:
Värm ugnen till 200°. Smörj och bröa en liten, rektangulär ugnssäker form. Blanda samman mjöl, polenta, socker, bakpulver och salt. Blanda filen med smält smör och häll ner i mjölblandningen. Tillsätt majs och ost och blanda väl. Bred ut degen i formen och grädda ca 25 minuter. Låt svalna något och skär i tunna tårtbitar.
Bryn färs, lök och vitlök i olja. Tillsätt paprika och bryn ytterligare ett par minuter. Lägg över i en kastrull, häll i öl, tomater och chilikrydda, och koka upp. Sänk värmen och sjud 5 minuter. Tillsätt bönor, tomatpuré och socker. Hetta upp före servering.
Servera chilin med cheese corn sticks och crème fraiche.