Grillad biff med fetaostkräm och rödbetor

Sommartid finns läckra svenska rödbetor att servera som tillbehör till grillat. Ja, ibland finns även färdigkokta rödbetor i livsmedelsbutiken, och då lagar du den här rätten på ett kick. Fetaostkrämen gör sig fint såväl till köttet som till rödbetorna. 

Ingredienser

4 portioner

4 skivor biff á 125 g
2 tsk rapsolja
salt och malen vitpeppar
1 tsk timjan

1 kg färska rödbetor
2 krm gourmetsalt

Fetaostkräm:
150 g fetaost, riven
1 msk färsk pepparrot, riven
1 dl crème fraiche
1 msk mjölk

Gör så här

Koka rödbetorna mjuka, ca 30 minuter. Skala rödbetorna genom att trycka bort skalet medan de fortfarande är varma. Skär dem i grova bitar.

Fetaostkräm:
Rör samman fetaost, pepparrot, crème fraiche och mjölk. Ställ svalt till servering. 

Pensla köttet med olja och krydda köttet med salt och peppar. Grilla biffarna 2−3 minuter per sida. Strö över timjan.

Strö gourmetsalt över rödbetorna. Servera biffarna nygrillade med rödbetorna och fetaostkrämen. 

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top