Putsad kotlettrad säljs ibland även under namnet ytterfilé av gris. Det är fint kött som passar utmärkt att grilla, även om det ska behandlas som kotlett och inte som filé. Här serveras det med en läcker färskoströra.

Putsad kotlettrad säljs ibland även under namnet ytterfilé av gris. Det är fint kött som passar utmärkt att grilla, även om det ska behandlas som kotlett och inte som filé. Här serveras det med en läcker färskoströra.
6 portioner
750 g putsad kotlettrad av gris (ytterfilé)
Marinad:
2 msk olja
2 msk soja
1 msk pressad citronsaft
2 krm ingefära
½ tsk svartpeppar, grovmalen
Färskoströra:
200 g färskost, typ Philadelhia cream cheese
1 msk citronsaft, pressad
rivet skal av en halv citron
1−2 msk färsk timjan, hackad
½ krm salt
Till servering:
sparris
kokt potatis
Marinad:
Blanda samman olja, soja, citron och kryddor. Marinera köttet i kylskåp 2 timmar.
Färskoströra:
Blanda samman färskosten med citronsaft, citronskal, timjan och salt. Låt stå kallt en stund.
Ta upp köttet ur marinaden och låt det torka lite. Grilla köttet 2−3 minuter per sida, och vänd ofta. Klicka färkoströra på varje köttskiva före servering. Godast blir det om osten får smälta litet ovanpå köttet.
Servering: Servera det nygrillade köttet med kokt potatis och grön sparris.
Tips:
Om du inte har tillgång till utegrill går det utmärkt att grilla köttet i ugn, 275° eller steka det i panna.