Bacon- och senapsvinägrett

Bacon är en ypperlig smaksättare. Här får knaperstekt, smulat bacon smaksätta en senapsvinägrett. Ställ fram på buffébordet, intill salladsskålen. 

Ingredienser

4 skivor bacon
1 schalottenlök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 dl olivolja
½ dl vatten
½ dl rödvinsvinäger
1 msk fransk senap
1 tsk dragon, torkad
vitpeppar

Gör så här

Stek baconet tills det blivit knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper. Smula det till mindre bitar. Stek lök och vitlök i baconfettet och låt rinna av.

Vispa ihop olja, vatten, vinäger och senap. Tillsätt dragon och smaksätt med peppar. Blanda ner bacon och lök. Blanda väl.

Servera dressingen till grönsallad. 

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top