
Karréspett med ananas och paprika
När du tröttnat på att grilla fläskkarré i skivor kan du ge den ett lyft genom att grilla detta kött på spett. Dessa karréspett kallar vi också för Calypsospett.
Entrecôte med medelhavsgratäng
Till grillad eller stekt entrecote passar det bra med en mustig medelhavsgratäng, med chèvre eller fetaost. Färskost smaksatt med vitlök är en bra ersättare till kryddsmör och gott att klicka på köttet.
Grillade tjocka spjäll med jordnötssås
Tjocka revbensspjäll är lika goda att grilla i ugn som på utegrill. Här får de sällskap av en het jordnötssås och grillad ananas. Godast är färsk ananas, men burk fungerar också.
Grillad entrecote med tomatillosalsa, ugnsbakad vitlök, grillad bakpotatis och persiljecreme
En grillad entrecote med flera läckra tillbehör.
Marinerat grillspett med rostade jordnötter, risnudlar och nuoc cham
Marinerat grillspett med rostade jordnötter, risnudlar och nuoc cham är en läcker rätt med inspiration från det vietnamesiska köket.
Grillade mexikanska revbensspjäll på spett
Köttet på tjocka revbensspjäll passar utmärkt att grilla. Varför inte testa dessa grillade mexikanska revbensspjäll på spett?
Laga något gott med…
Nya recept

Kebab i pitabröd
Om fransyskan styckas anatomiskt är den här tredjedelen, platta fransyskan, som du ska använda för att göra kebab av. Först ska köttet frysas in, så att det är lätt att skära i lövtunna skivor, som till skav. Servera med olika tillbehör, så kan var och en göra sin favorit vid bordet. Om du inte hittar fransyska i din butik kan du ersätta den med ytterlår.
Annies hemlagade julsylta
I takt med att resursklok matlagning blir allt mer populär blir det större efterfrågan på gamla recept, som det här. Förr var det otänkbart att inte ha hemlagad sylta på julbordet. Nu lagar vi sylta mest för att det är en kul upplevelse, och för att vi vill ta tillvara alla styckningsdetaljer.
Grekisk sallad med grillat lamm och halloumi
Den här läckra grillsalladen bjuder kocken Christian Hellberg på till förrätt på grillmiddagen. Vill du servera den som varmrätt räcker den till 3 personer.
Chilikryddad rostbiff med varm teriyakisås, exotiska fruktspett och ugnsbakad cashewpotatis
Värm ugnen till 125°. Salta och pensla köttet med chipotlepasta. Lägg över det i en i ugnssäker form, stick in röret på en köttermometer på …

Pestosnäckor
Så här gör du snäckor av en bit putsad kotlettrad eller ytterfilé av gris. Fyll med något gott, vi valde pesto och oliver.

Currygryta med lamm
Lammbogen är väldigt mör i förhållande till nöt- eller grisbog, men den behöver sjuda lite längre än annat lammkött. Här blir den till en mustig vardagsgryta kryddad med curry.
Våra mest populära recept

Grytstek av fransyska
Grytstek av fransyska är festligt och gott. Varför inte satsa på en härlig grytstek till festen eller nyårsafton? Det är både enkelt och lyxigt.

Pannbiff med löksky
Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis.

Tacopaj med ärtmole
Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.
Utvalda recept

Mumiekorvar
Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Spicy bacon med sirachasirap och äppelströssel
Testa att laga Spicy Bacon med sirachasirap och äppelströssel, ett härligt BBQ-recept av Johan Åkerberg.

Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.