Recept
  • Griskött

  • Nötkött

  • Lammkött

  • Kalvkött

  • Chark

  • Typ av måltid

  • Säsong / Tema

  • Tillagning

  • Kriterier

  • Världens kök

Grillade mexikanska spjäll på spett

Köttet på tjocka revbensspjäll passar utmärkt att grilla. Det innehåller lagom mycket insprängt fett för att köttet ska bli välsmakande och smältande mört. Mexikanska kryddor passar fint till. 

Cevapcici

Allra bäst blir de här kryddiga biffarna om du grillar dem på utegrill, men de går utmärkt att även steka i panna. Klassiska tillbehör är lök, ajvar och tjock yoghurt, samt det bosniska brödet lepina. Ćevapčići är från början ett recept från Bosnien och Hercegovina, men serveras även gärna i såväl Slovenien som Kroatien. 

Laga något gott med…

NYA RECEPT

Grillade mexikanska spjäll på spett

Köttet på tjocka revbensspjäll passar utmärkt att grilla. Det innehåller lagom mycket insprängt fett för att köttet ska bli välsmakande och smältande mört. Mexikanska kryddor passar fint till. 

Cevapcici

Allra bäst blir de här kryddiga biffarna om du grillar dem på utegrill, men de går utmärkt att även steka i panna. Klassiska tillbehör är lök, ajvar och tjock yoghurt, samt det bosniska brödet lepina. Ćevapčići är från början ett recept från Bosnien och Hercegovina, men serveras även gärna i såväl Slovenien som Kroatien. 

Gott till grillen

våra mest populära recept

Grytstek av fransyska

Fransyska innehåller mycket bindväv och muskelfibrerna är ganska grova, så tillagning i fuktig värme under lång tid passar perfekt för att få fram bästa smak och mörhet.

UTVALDA RECEPT

Glödgrillad entrecotekappa med rostad spetskål

Entrecotekappan är den ganska tunna muskeln som ligger ovanpå entrecoten. Den är ytterst mör och passar perfekt för grillning i het glöd. Här får den sällskap av helgrillad spetskål och ett härligt brynt vitlökssmör.

Scroll to Top