Recept
  • Griskött

  • Nötkött

  • Lammkött

  • Kalvkött

  • Chark

  • Typ av måltid

  • Säsong / Tema

  • Tillagning

  • Kriterier

  • Världens kök

Pannkakssnurror

Pannkakssnurror är trevligt att bjuda på som förrätt eller mingelmat. De är också praktiska att packa i matsäckskorgen till utflykten. 

Hemlagad paté med cumberlandgelé

Paté med ett lager gelé överst känns alltid extra lyxigt. Servera som förrätt eller på buffé. 

Grillad Chorizo med mexikanska grönsaker

Mexikansk grönsaksblandning är ett gott tillbehör till kryddig chorizo. Det bästa är att hela den här måltiden är snabblagad och passar perfekt när du kommer hem och alla i huset vill ha mat NU! 

Apelsinspett med asiatisk marinad

De här spetten av färsk skinka marineras i en härlig marinad med asiatiska smaker. Sedan grillas de och serveras på en fräsch grönsaksbädd. Du kan grilla i grillpanna eller på utegrill, helt enligt säsong och smak.

Seekh Kebab Larkana

Träkolsgrillade spett med färs kryddad med härliga, mustiga kryddor. Servera antingen som varmrätt med bulgursallad, eller som förrätt. I Indien och Pakistan serveras de här spetten med raita och naanbröd.

Calypsospett

När du tröttnat på att grilla fläskkarré i skivor kan du ge den ett lyft genom att grilla den på spett och servera med fruktsallad och grillade paprika- och ananas-spett. Den här rätten passar fint en solig sommarkväll. 

Entrecôte med medelhavsgratäng

Till grillad eller stekt entrecote passar det bra med en mustig medelhavsgratäng, med chèvre eller fetaost. Färskost smaksatt med vitlök är en bra ersättare till kryddsmör och gott att klicka på köttet.

Grillade tjocka spjäll med jordnötssås

Tjocka revbensspjäll är lika goda att grilla i ugn som på utegrill. Här får de sällskap av en het jordnötssås och grillad ananas. Godast är färsk ananas, men burk fungerar också. 

Marinerat grillspett med rostade jordnötter, risnudlar och nuoc cham

En läcker rätt med inspiration från det vietnamesiska köket. Spett med marinerat kött, krispiga jordnötter och risnudlar serveras med en fräsch limedressing att dippa i. 

Grillade mexikanska spjäll på spett

Köttet på tjocka revbensspjäll passar utmärkt att grilla. Det innehåller lagom mycket insprängt fett för att köttet ska bli välsmakande och smältande mört. Mexikanska kryddor passar fint till. 

Laga något gott med…

NYA RECEPT

Pannkakssnurror

Pannkakssnurror är trevligt att bjuda på som förrätt eller mingelmat. De är också praktiska att packa i matsäckskorgen till utflykten. 

Grillad Chorizo med mexikanska grönsaker

Mexikansk grönsaksblandning är ett gott tillbehör till kryddig chorizo. Det bästa är att hela den här måltiden är snabblagad och passar perfekt när du kommer hem och alla i huset vill ha mat NU! 

Apelsinspett med asiatisk marinad

De här spetten av färsk skinka marineras i en härlig marinad med asiatiska smaker. Sedan grillas de och serveras på en fräsch grönsaksbädd. Du kan grilla i grillpanna eller på utegrill, helt enligt säsong och smak.

Seekh Kebab Larkana

Träkolsgrillade spett med färs kryddad med härliga, mustiga kryddor. Servera antingen som varmrätt med bulgursallad, eller som förrätt. I Indien och Pakistan serveras de här spetten med raita och naanbröd.

Calypsospett

När du tröttnat på att grilla fläskkarré i skivor kan du ge den ett lyft genom att grilla den på spett och servera med fruktsallad och grillade paprika- och ananas-spett. Den här rätten passar fint en solig sommarkväll. 

Entrecôte med medelhavsgratäng

Till grillad eller stekt entrecote passar det bra med en mustig medelhavsgratäng, med chèvre eller fetaost. Färskost smaksatt med vitlök är en bra ersättare till kryddsmör och gott att klicka på köttet.

Grillade tjocka spjäll med jordnötssås

Tjocka revbensspjäll är lika goda att grilla i ugn som på utegrill. Här får de sällskap av en het jordnötssås och grillad ananas. Godast är färsk ananas, men burk fungerar också. 

Grillade mexikanska spjäll på spett

Köttet på tjocka revbensspjäll passar utmärkt att grilla. Det innehåller lagom mycket insprängt fett för att köttet ska bli välsmakande och smältande mört. Mexikanska kryddor passar fint till. 

Våra bästa julrecept

Pressylta på fläsk, kryddpeppar och senapsfrön

Förr var sylta på julbordet ett måste, eftersom man tog vara på varenda del av varje slaktad gris. Det hållbara tänket kommer nu tillbaka och restaurangerna presenterar stolt sin egen sylta på julbordet. Det är inte svårt att göra sylta, så nu kan du också bjuda på en hemgjord variant.

Julens förkokta revbensspjäll med ingefärsglaze

Revbensspjäll vill vi gärna ha på julbordet. Koka spjällen i förväg, så behöver de bara glaseras och värmas på själva julafton. De kan också serveras som varmrätt med potatismos och gräddsås. Receptet går utmärkt att dubblera.

Paté en croute med protvinsfikon

Paté en croute med portvinsfikon

Inbakad paté är en lyxigt god och vacker högtidsrätt som gör sig bra på julbordet. Det här receptet är förenklat och görs med färdig smördeg och färs istället för att man ska mala färsen själv och göra en pajdeg med ägg, en s.k. pate brisée. Den fordrar ändå lite pyssel

Fläskkorv med ingefära, soja och nejlika

Att göra egen, hemgjord korv är verkligen en konst, men det är riktigt trevligt pyssel till jul. Servera korven i sitt goda spad på julbordet eller som en egen måltid med potatismos eller rotmos. Glöm inte senapen! 

Leverpastej

Grov leverpastej

Det här är en underbar pastej, bakad i ugn, som du kan använda som smörgåspålägg eller ställa fram på julbordet. 

våra mest populära recept

Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis. 

Grytstek av fransyska

Fransyska innehåller mycket bindväv och muskelfibrerna är ganska grova, så tillagning i fuktig värme under lång tid passar perfekt för att få fram bästa smak och mörhet.

UTVALDA RECEPT

Kålpudding med pressgurka

Kålpudding

Kålpudding är en härlig husmansrätt som du kan passa på att laga under hösten när vitkålen är som finast.

Glödgrillad entrecotekappa med rostad spetskål

Entrecotekappan är den ganska tunna muskeln som ligger ovanpå entrecoten. Den är ytterst mör och passar perfekt för grillning i het glöd. Här får den sällskap av helgrillad spetskål och ett härligt brynt vitlökssmör.

Scroll to Top