Recept
  • Griskött

  • Nötkött

  • Lammkött

  • Kalvkött

  • Chark

  • Typ av måltid

  • Säsong / Tema

  • Tillagning

  • Kriterier

  • Världens kök

Grillad T-benstek med aromsmör

Grillad T-benstek med aromsmör

Det här är ett grundrecept på grillad T-benstek med förslag på ett gott aromsmör som passar till.

Citrusglazeade grillspett med dijonpotatissallad

Citrusglazeade grillspett med dijonpotatissallad

Citrusglazeade grillspett av färsk skinka med dijonpotatissallad är en fin rätt för sommargrillen.

Marinerad fläskfilé med ljummen potatissallad

Marinerad fläskfilé med ljummen potatissallad

Marinerad fläskfilé med ljummen potatissallad är en perfekt rätt att äta när färskpotatisen äntligen är i säsong. Kanske till midsommar om du har tur?

Barbequespjäll från Memphis

Barbequespjäll från Memphis

Så här gör du barbecuespjäll från Memphis alltså revbensspjäll på äkta amerikanskt vis och givetvis ska dessa serveras med en krämig cole slaw.

Grillad biff med fetaostkräm och rödbetor

Grillad biff med fetaostkräm och rödbetor

Grillad biff med fetaostkräm och rödbetor är ljuvligt en sommarkväll då rödbetorna är färska. Rostade pumpakärnor och salladskott blir pricken över i:et.

St Louis revben med chili och vinägerglaze

St Louis revben med chili och vinägerglaze

Dessa St Louis revben med chili och vinägerglaze tar sin lilla tid att laga, men det är värt det! Stor del av tiden sköter de sig själva i ugnen och du kan ägna dig åt tillbehören eller något annat.

Grillad biff med italienskt kryddsmör och grillade grönsaker

Grillad biff med grillade grönsaker och italienskt kryddsmör

Grillad biff med grillade grönsaker som serveras med ett italienskt kryddsmör som sakta får smälta över det nygrillade köttet, kan det bli bättre än så?

Helgrillad fläskkarré med krämig äppelgremolata

Helgrillad fläskkarré med krämig äppelgremolata

Helgrillad fläskkarré är perfekt att laga om man ska vara ett lite större sällskap som till midsommarafton eller en studentmottagning.

Fläskkotlett med lavendelhonung, grillad citron och caponata med rostade pinjenötter.

Fläskkotlett med lavendelhonung, grillad citron och caponata med rostade pinjenötter.

Detta härliga recept på fläskkotlett med lavendelhonung och caponata passar bra att servera till påsk.

Polpette Pasquale – italienska påskköttbullar

Polpette Pasquale – Italienska påskköttbullar i tomatsås

Fira påsken med örtiga, parmesanmatade polpette pasquale – italienska påskköttbullar som badar i en kryddig tomatsås. Fungerar precis lika bra med mald gris och/eller lamm.

Baconlindad fläskfilé med lönnsirapsbakad fänkål, äpplen och pikant dijonkräm.

Baconlindad fläskfilé med lönnsirapsbakad fänkål, äpplen och pikant dijonkräm.

Daniel Crespis recept på baconlindad fläskfilé med lönnsirapsbakad fänkål beskriver han själv så här: Juiceig fläskfilé bakad med dijonsenap och lindad i rejäla mängder rökigt bacon blir en smakbomb och spelar utmärkt mot sötsyrliga äpplen och fänkål. 

Påskschnitzel

Påskschnitzel på gris med stekt ägg, sardeller och brynt kaprissmör.

Daniel Crespi har skapat denna påskschnitzel på gris med stekt ägg, sardeller och brynt kaprissmör. Klassisk svensk garnering med en påskig tvist.

Laga något gott med…

NYA RECEPT

Barbequespjäll från Memphis

Barbequespjäll från Memphis

Så här gör du barbecuespjäll från Memphis alltså revbensspjäll på äkta amerikanskt vis och givetvis ska dessa serveras med en krämig cole slaw.

St Louis revben med chili och vinägerglaze

St Louis revben med chili och vinägerglaze

Dessa St Louis revben med chili och vinägerglaze tar sin lilla tid att laga, men det är värt det! Stor del av tiden sköter de sig själva i ugnen och du kan ägna dig åt tillbehören eller något annat.

Våra bästa julrecept

Pressylta på fläsk, kryddpeppar och senapsfrön

Förr var sylta på julbordet ett måste, eftersom man tog vara på varenda del av varje slaktad gris. Det hållbara tänket kommer nu tillbaka och restaurangerna presenterar stolt sin egen sylta på julbordet. Det är inte svårt att göra sylta, så nu kan du också bjuda på en hemgjord variant.

Julens förkokta revbensspjäll med ingefärsglaze

Revbensspjäll vill vi gärna ha på julbordet. Koka spjällen i förväg, så behöver de bara glaseras och värmas på själva julafton. De kan också serveras som varmrätt med potatismos och gräddsås. Receptet går utmärkt att dubblera.

Paté en croute med protvinsfikon

Paté en croute med portvinsfikon

Inbakad paté är en lyxigt god och vacker högtidsrätt som gör sig bra på julbordet. Det här receptet är förenklat och görs med färdig smördeg och färs istället för att man ska mala färsen själv och göra en pajdeg med ägg, en s.k. pate brisée. Den fordrar ändå lite pyssel

Fläskkorv med ingefära, soja och nejlika

Att göra egen, hemgjord korv är verkligen en konst, men det är riktigt trevligt pyssel till jul. Servera korven i sitt goda spad på julbordet eller som en egen måltid med potatismos eller rotmos. Glöm inte senapen! 

Leverpastej

Grov leverpastej

Det här är en underbar pastej, bakad i ugn, som du kan använda som smörgåspålägg eller ställa fram på julbordet. 

våra mest populära recept

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.

Grytstek av fransyska

Fransyska innehåller mycket bindväv och muskelfibrerna är ganska grova, så tillagning i fuktig värme under lång tid passar perfekt för att få fram bästa smak och mörhet.

UTVALDA RECEPT

Kålpudding med pressgurka

Kålpudding

Kålpudding är en härlig husmansrätt som du kan passa på att laga under hösten när vitkålen är som finast.

Glödgrillad entrecotekappa med rostad spetskål

Entrecotekappan är den ganska tunna muskeln som ligger ovanpå entrecoten. Den är ytterst mör och passar perfekt för grillning i het glöd. Här får den sällskap av helgrillad spetskål och ett härligt brynt vitlökssmör.

Scroll to Top