Recept
  • Griskött

  • Nötkött

  • Lammkött

  • Kalvkött

  • Chark

  • Typ av måltid

  • Säsong / Tema

  • Tillagning

  • Kriterier

  • Världens kök

Gözleme med två fyllningar

Gözleme med två olika fyllningar

Fyll dessa Gözleme med två olika fyllningar, en med köttfärs och en med spenat och fetaost. Gözleme är turkiska flatbröd, här tillagade på stekhäll.

Bao med klibbigt sötsyrligt fläsk, nötter och picklad gurka

Bao med sötsyrligt fläsk, nötter och gurka

Bao med sötsyrligt klibbigt fläsk nötter och gurka är en vietnamisisk rätt. Det är ångade luftiga bullar som fylls med läckra tillbehör.

Okonomiyaki – japansk kålpannkaka

Okonomiyaki – japansk kålpannkaka

Okonomiyaki är en japansk kålpannkaka som serveras med bland annat bacon, okonomiyakisås och koriander.

Biff Rydberg på stekhäll

Biff Rydberg på stekhäll

Biff Rydberg på stekhäll är kanske världens godaste rätt och som gjord för att tillaga på en stekhäll. Allt-i-ett-lyx, helt enkelt.

Marinerad fläskfilé med ramslökspesto och grillad sallad

Marinerad fläskfilé med ramslökspesto och grillad sallad

Marinerad fläskfilé med ramslökspesto och grillad sallad på spetskål, sparris och zucchini är en midsommarrätt som Sofia Henriksson skapat.

Rosmarinmarinerade lammspett med gräddfilstzatziki

Rosmarinmarinerade lammspett med gräddfilstzatziki

Rosmarinmarinerade lammspett med gräddfilstzatziki på svensk honung signerad Sofia Henriksson. Servera matvete-tabbouleh med massa härliga örter till!

Ryggbiff med krossad färskpotatis och dragonmajonäs

Ryggbiff med krossad färskpotatis och dragonmajonäs

Härligt krossad och krispig färskpotatis med en frisk örtolja med vitlök, serveras med en klassisk och perfekt ryggbiff med en busenkel dragonmajonnäs.

Flankstekstacos med bondböns-guacamole och sötsyrlig rabarbersalsa

Flankstekstacos med bondböns-guacamole och rabarbersalsa

Fredagens tacos får en härlig tvist av svensk sommar när du serverar dessa flankstekstacos med bondböns-guacamole och sötsyrlig rabarbersalsa.

Ginflamberad tartar på fjällko

Ginflamberad tartar på fjällko

Ginflamberad tartar på fjällko är nästan så lyxigt som det kan bli en sommarkväll när du lagar mat på stekhällen.

Cevapcici med strimlad lök, ajvar, yoghurt och lepinabröd

Cevapcici med klassiska tillbehör

Det här receptet bjuder på cevapcici med klassiska tillbehör som strimlad lök, ajvar, yoghurt och lepinabröd. De blir allra godast tillagade på grillen!

Grillad lammentrecote med sparris och romesco

Grillad lammentrecôte med sparris och romesco

Det här receptet på grillad lammentrecôte med sparris och romesco-sås är verkligen ljuvligt och för tankarna till medelhavet.

Grillad fläskkotlett med färskoströra

Grillad fläskkotlett med färskoströra och grillade primörer

Grillad fläskkotlett med färskoströra som serveras med grillad sparris och baby gemsallad, det kan kanske inte bli somrigare än så?

Laga något gott med…

NYA RECEPT

Gözleme med två fyllningar

Gözleme med två olika fyllningar

Fyll dessa Gözleme med två olika fyllningar, en med köttfärs och en med spenat och fetaost. Gözleme är turkiska flatbröd, här tillagade på stekhäll.

Biff Rydberg på stekhäll

Biff Rydberg på stekhäll

Biff Rydberg på stekhäll är kanske världens godaste rätt och som gjord för att tillaga på en stekhäll. Allt-i-ett-lyx, helt enkelt.

Cevapcici med strimlad lök, ajvar, yoghurt och lepinabröd

Cevapcici med klassiska tillbehör

Det här receptet bjuder på cevapcici med klassiska tillbehör som strimlad lök, ajvar, yoghurt och lepinabröd. De blir allra godast tillagade på grillen!

Våra bästa julrecept

Pressylta på fläsk, kryddpeppar och senapsfrön

Förr var sylta på julbordet ett måste, eftersom man tog vara på varenda del av varje slaktad gris. Det hållbara tänket kommer nu tillbaka och restaurangerna presenterar stolt sin egen sylta på julbordet. Det är inte svårt att göra sylta, så nu kan du också bjuda på en hemgjord variant.

Julens förkokta revbensspjäll med ingefärsglaze

Revbensspjäll vill vi gärna ha på julbordet. Koka spjällen i förväg, så behöver de bara glaseras och värmas på själva julafton. De kan också serveras som varmrätt med potatismos och gräddsås. Receptet går utmärkt att dubblera.

Paté en croute med protvinsfikon

Paté en croute med portvinsfikon

Inbakad paté är en lyxigt god och vacker högtidsrätt som gör sig bra på julbordet. Det här receptet är förenklat och görs med färdig smördeg och färs istället för att man ska mala färsen själv och göra en pajdeg med ägg, en s.k. pate brisée. Den fordrar ändå lite pyssel

Fläskkorv med ingefära, soja och nejlika

Att göra egen, hemgjord korv är verkligen en konst, men det är riktigt trevligt pyssel till jul. Servera korven i sitt goda spad på julbordet eller som en egen måltid med potatismos eller rotmos. Glöm inte senapen! 

Leverpastej

Grov leverpastej

Det här är en underbar pastej, bakad i ugn, som du kan använda som smörgåspålägg eller ställa fram på julbordet. 

våra mest populära recept

Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis. 

UTVALDA RECEPT

Kålpudding med pressgurka

Kålpudding

Kålpudding är en härlig husmansrätt som du kan passa på att laga under hösten när vitkålen är som finast.

Glödgrillad entrecotekappa med rostad spetskål

Entrecotekappan är den ganska tunna muskeln som ligger ovanpå entrecoten. Den är ytterst mör och passar perfekt för grillning i het glöd. Här får den sällskap av helgrillad spetskål och ett härligt brynt vitlökssmör.

Scroll to Top