Recept
  • Griskött

  • Nötkött

  • Lammkött

  • Kalvkött

  • Chark

  • Typ av måltid

  • Säsong / Tema

  • Tillagning

  • Kriterier

  • Världens kök

Aptitretare med kalvsylta, rödbeta och stekt potatis

Aptitretare med kalvsylta, rödbeta och stekt potatis

Visste du att resterna från julbordet gör sig utmärkt som festliga snittar? Varför inte prova dessa aptitretare med kalvsylta, rödbeta och stekt potatis?

Mini-sliders med skinkröra

Mini-sliders med skinkröra

Släng inte resterna! Dessa mini-sliders med skinkröra är passar fint att servera till nyårsfesten och låter dig ta till vara på både julskinka och grönkål.

Gratäng med julskinkerosor

Gratäng med julskinkerosor

Har du fått rester över från julbordet? Denna dekorativa gratäng med julskinkerosor är perfekt att svänga ihop av julresterna.

Potatissoppa med skinka och grönkål

Potatissoppa med skinka och grönkål

Denna härliga potatissoppa med skinka och grönkål är perfekt att göra när man vill ta tillvara på julresterna och minska svinnet.

Kavring med julkorv, brysselkål och brynt smör

Kavring med julkorv, brysselkål och brynt smör

Har du fått rester över från julafton? Dessa goda snittar bestående av kavring med julkorv, brysselkål och brynt smör är festliga att servera på nyårsafton.

Pytt med julskinka, julkorv och potatis

Pytt med julskinka, julkorv och potatis

Laga en pytt med julskinka, julkorv och potatis av julens rester! Det här är smidig vardagsmat när man vill laga något enkelt och gott i mellandagarna.

Grönkålssnurror med rökt skinka och senapskräm

Grönkålssnurror med rökt skinka och senapskräm

Dessa lättlagade grönkålssnurror med rökt skinka och senapskräm är en utmärkt aptitretare till jul som låter dig ta tillvara av julens bästa råvaror – grönkål, skinka och senap. Receptet är framtaget av Catarina König, också känd som Matfashionistan samt vinnare av Sveriges Mästerkock 2016.

Kokt rödbeta med getostboll rullad i baconkrisp och pistage

Kokt rödbeta med getostboll rullad i baconkrisp och pistage

Rödbetor, getost, pistagenötter och bacon samsas i denna festliga aptitretare, framtagen av Catarina König, också känd som Matfashionistan samt vinnare av Sveriges Mästerkock 2016.

Rökig skinkröra i hjärtsallad med picklade senapsfrön

Rökig skinkröra i hjärtsallad med picklade senapsfrön

Bjud på ett glutenfritt och gott tillbehör till glöggen. Dessa läckra aptitretare med rökig skinkröra i hjärtsallad med picklade senapsfrön

Pinchos med lammrostas, kräm på getost och julpicklad rödlök

Pinchos med lammrostas, kräm på getost och julpicklad rödlök

Bjud på något annorlunda till glöggminglet. Dessa pinchos med lammrostas, kräm på getost och julpicklad rödlök är festligt och gott till glöggen.

Sötpotatischips med baconcrunch och kräm på gräddädelost

Sötpotatischips med baconcrunch och kräm på gräddädelost

Dessa glöggsnittar bestående av sötpotatischips med baconcrunch och kräm på gräddädelost passar fint att bjuda på till glöggminglet.

Smörstekt vörtbröd med leverpastej, romrussin och cornichons

Smörstekt vörtbröd med leverpastej, romrussin och cornichons

Bjud på enkla och goda snittar till glöggminglet. Här bjuder Catarina König, också känd som Matfashionistan samt vinnare av Sveriges Mästerkock 2016, på goda snittar av säsongsinspirerade och juliga råvaror.

våra mest populära recept

Grytstek av fransyska

Fransyska innehåller mycket bindväv och muskelfibrerna är ganska grova, så tillagning i fuktig värme under lång tid passar perfekt för att få fram bästa smak och mörhet.

UTVALDA RECEPT

Glödgrillad entrecotekappa med rostad spetskål

Entrecotekappan är den ganska tunna muskeln som ligger ovanpå entrecoten. Den är ytterst mör och passar perfekt för grillning i het glöd. Här får den sällskap av helgrillad spetskål och ett härligt brynt vitlökssmör.