Recept
  • Griskött

  • Nötkött

  • Lammkött

  • Kalvkött

  • Chark

  • Typ av måltid

  • Säsong / Tema

  • Tillagning

  • Kriterier

  • Världens kök

Örtstekt lammstek med gotländskt saffransrisotto

Örtstekt lammstek med gotländsk saffransrisotto

Örtstekt lammstek med gotländsk saffransrisotto och svensk hårdost är en härligt värmande rustik höstmiddag med recept av Thomas Sjögren, Årets Kock 2015.

Svamp- och plommonfylld fläskkarré med ugnsrostade grönsaker och getostcréme

Svamp- och plommonfylld fläskkarré med ugnsrostade grönsaker och getostcrème

Griskött är underskattat till festen. Varför inte laga en svamp- och plommonfylld fläskkarré med ugnsrostade grönsaker och getostcrème till nyårsafton?

Grundrecept på fläskstek på danskt vis

Grundrecept på fläskstek på danskt vis

I Danmark äter man ”fleskesteg” vid jul, men den passar lika bra en vanlig lördag. Här hittar du grundrecept på fläskstek på danskt vis.

Julstek av skinkstek

Julstek av skinkstek

Sväng ihop en god julstek av skinkstek. Denna ugnsbakta julstek smaksätts med äppeljuice, ingefära, kanel, kryddpeppar.

Fläskstek med rotselleri, nypon och timjan

Fläskstek med rotselleri, nypon och timjan

I den här rätten bestående av fläskstek med rotselleri, nypon och timjan gifter sig smakerna av nypon och rotselleri med fläsket fantastiskt bra.

Fläskkarré i ugn

Fläskkarré i ugn

Denna fläskkarré i ugn är en typisk söndagsstek med måndagsrester. Till köttet väljer du dina favoriter av färska örter Köttet räcker till två måltider.

Saltrulle

Rullen är en hård muskel från nötkreaturet, men den går att tillaga så att den blir ytterst mör och välsmakande – som i detta recept på saltrulle.

Nötbog i ugn med rotsaker

Nötbog i ugn med rotsaker

Nötbog i ugn med rotsaker och senapssås är en härlig söndagsstek där allt lagas i ugnen. Bogen innehåller mycket bindväv och behöver tillagas i fuktig värme.

Laga något gott med…

Nya recept

Paj med sparris, bacon och ost

Paj med bacon, sparris och ost

Paj måste väl ändå vara en av sommarens bästa maträtter? Denna paj med sparris, bacon och ost passar fint att servera till midsommar.

Grillad picanha med potatissallad

Grillad picanha med potatissallad

Picanha, också kallad rostlock med kappa eller rostbiffslock, är en lite annorlunda detalj från nöt. Här serveras grillad picanha med potatissallad.

Caesarsallad med pluma

Caesarsallad med pluma

En klassisk caesarsallad görs med kyckling. Här hittar du en uppdaterad caesarsallad med pluma – alltså kött av gris. Pluman är oväntat läcker och god.

Våra mest populära recept

Grytstek av fransyska

Grytstek av fransyska är festligt och gott. Varför inte satsa på en härlig grytstek till festen eller nyårsafton? Det är både enkelt och lyxigt.

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.

Utvalda recept

Mumiekorvar

Mumiekorvar

Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Rulla till toppen