
Flankstek chimichurri med Moses kryddsmör och läckra grönsaker
Flankstek chimichurri är kryddad med klassisk sydamerikansk smak och serveras med Moses kryddsmör, chili och stjärnanisinkokta grönsaker.
Grillad upp och ner-kaka med karamelliserad frukt och grillad grädde
Sväng ihop en grillad upp och ner-kaka med karamelliserad frukt och grillad grädde som dessert efter grillmåltiden. Så gott!
Grillad lammrostbiff med svart vitlöksglaze och grillad knipplök
Detta läckra recept på grillad lammrostbiff med svart vitlöksglaze och grillad knipplök bara måste provas till sommarens grill.
Grillrökt lammkorv med getostkräm, grillad broccoli och endive
Grillrökt hemlagad lammkorv som serveras med getostkräm, grillad och råmarinerad broccoli, samt endive
Jerkkryddad fläskkarré i salladsblad med grönsaker och ost
Jerkkryddad fläskkarré i salladsblad med grönsaker och ost är ett festligt recept som passar fint när man vill laga något riktigt gott på grillen.
Grillad focaccia med gulärtshummus och grillrester
Grillad focaccia på grillrester med tomat, zucchini, koriander och riven ost samt syrad kål och gulärtshummus.
Långbakad äppelglaserad högrev
Långbakad högrev som är rimmad och långkokt i en härlig lag för att sedan bli äppelglaserad på grillen och kryddas med korianderfrö och rosépeppar.
Char sui av skinkrostbiff med mandarinpannkakor och grönsaker
En styckningsdetalj som kan skäras ut från skinkan kallas skinkrostbiff, eftersom köttet ungefär motsvaras av rostbiffen på nötkreaturet. Till den här rätten ska köttet marinera över natten och tillagningen tar upp till 4 timmar. Char siu är det traditionella kantonesiska sättet att tillreda grillat griskött, och här serverar vi det med traditionella kinesiska tillbehör.
Cuban sandwich med mojomarinerad porchetta på skinkinnanlår
En av de styckningsdetaljer som skärs ut av skinkan är innanlåret. Vanligtvis görs porchetta på fläskkarré, men här använder vi istället innanlåret till en porchetta, som tunnskivas och serveras i en macka tillagad i klämgrill.
Grillat lammhjärta med zucchinifräs och citronsalsa
Att äta innanmat är helt naturligt i de flesta kulturer och var så även i vårt land fram till mitten av 1900-talet. Nu kommer trenden tillbaka och vi behåller de här läckra delarna istället för att exportera dem. Hjärta från lamm serveras här med kryddning av ras el hanout, som innehåller bl a spiskummin, ingefära, kryddpeppar, koriander och kryddnejlika. Salsan kryddas med sumak, som är ett torkat, malet bär.
Grillade glaserade skinkmedaljonger med kokosris och sparrisbroccoli
Skinkmedaljongerna är skivor av rullen en styckningsdetalj som styckas ut från skinkan. Köttet innehåller inte så mycket fett, så grilla varsamt och smaksätt med kryddor och glaze. Här får det grillade köttet sällskap av ett härligt ris och grillad broccoli.
St Louis-revben med dry rub och jalapenopotatissallad och dipp
St Louis-styckningen kommer från USA, där man gärna styckar ut den här detaljen med mycket kött på varje ben. Tre timmar tar grillning eller rökning, så samla vännerna kring grillen och passa på att umgås under tiden. Receptet på rubben blir en stor sats, så den kan du även använda till andra rätter. När St Louis-revbenen styckas ut får man samtidigt den styckningsdetalj som kallas broskkam.
Laga något gott med…
Nya recept

Grillade högrevsspett med sweet chili och bönsalsa
Sugen på grillat? Dessa grillade högrevsspett med sweet chili och bönsalsa är perfekt sommarmat. Både spett och sallad kan förberedas.

Vårig sallad med ägghalvor, sparris och rökt skinka
En vårig sallad med ägghalvor, sparris och rökt skinka är perfekt till påsk – särskilt om man inte tycker om lax.

Helstekt fläskytterfilé med stuvad savojkål och potatismynt
Helstekt fläskytterfilé med stuvad savojkål och potatismynt är både festligt och gott. Denna rätt passar att servera till helgen, till nyår eller påsk.

Köttpaj med soltorkade tomater, broccoli och ost
Denna köttpaj med soltorkade tomater, broccoli och ost är lite annorlunda då den görs med strimlad lövbiff. Det blir både gott och är enkelt.

Baguetter med pulled pork, srirachamajonnäs och picklad rödlök
Dessa baguetter med pulled pork, srirachamajonnäs och picklad rödlök är god och lyxig sportlovsmat som passar fint att ta med sig ut på picknick.

Wraps med skinka och krämig sallad
Dessa wraps med skinka och krämig sallad är smidiga att ta med ut på picknicken såväl som i pulkabacken på sportlovet eller i skogen på höstlovet.
Våra mest populära recept

Tacopaj med ärtmole
Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.

Flankstek i ugn med rostade rotfrukter och örtig gräddsås
Till detta recept på flankstek i ugn med rostade rotfrukter och örtig gräddsås bryner man först köttet i en stekpanna och lagar sedan klart det i ugnen.

Stekt oxfilé i skivor
Det här receptet kan du använda som grund för all typ av stekt oxfilé i skivor.
Utvalda recept

Mumiekorvar
Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Spicy bacon med sirachasirap och äppelströssel
Testa att laga Spicy Bacon med sirachasirap och äppelströssel, ett härligt BBQ-recept av Johan Åkerberg.

Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.