Julköttbullar utan ströbröd
Köttbullar hör julen till. De är en självklarhet på julbordet och går utmärkt att laga i förväg och frysa. Dessa julköttbullar utan ströbröd är glutenfria.
Lamm i kål
Lamm eller får i kål är en husmansklassiker med norskt ursprung. I den här grytan tar man till hals, bog eller bringa med ben och gör ett riktigt långkok.
Örtmarinerade kotletter med grönsakspytt
Fläskkotletter tillhör den type av mat som man aldrig tröttnar på. Däremot kan man behöva variera tillbehören en smula. Så prova gärna den här läckrra grönsakspytten med mozzarella nästa gång du tänker bjuda på kotletter.
Emils färspannkaka
En riktig favorit hos barnen är Emils goda färspannkaka som toppas med köttfärsröra och gratineras med ost. Många brukar uppskatta att den är snabblagad.
Tacopaj med ärtmole
Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.
Kinesiska lejonhuvuden med vitkålswok
Kinesiska lejonhuvuden är stora köttbullar och har fått sitt namn tack vare köttbullarnas storlek. Här serveras kinesiska lejonhuvuden med vitkålswok vilket blir en en enkel och god middagsrätt.
Quiche Lorraine
Quiche Lorraine är en klassisk paj med tärningar av ost och rökt sidfläsk. Tillaga den i förväg, och servera med en enkel sallad till.
Kinafärs
Kinafärs är en snabblagad och god vardagsrätt. Du lagar färsen med sås och grönsaker i en och samma panna. Sedan serveras den med fluffigt jasminris till.
Ost- och skinksallad Parisienne
Denna ost- och skinksallad Parisienne är en klassisk sallad från det franska köket. Servera den en fin sommardag som en lättare middag.
Kasslergratäng med potatis, purjolök och ost
Denna kasslergratäng med potatis, purjolök och ost är lätt att laga. Varva alla ingredienserna i en ugnsform och ställ in i ugnen. Svårare än så blir det knappast.
Pasta Carbonara på rökt picnicbog
I den här rätten gör vi en krämig pasta carbonara på rökt picnicbog. Det blir både gott och snabblagat.
Laga något gott med…
Billig vardagsmat
Nya recept
Fläskfilémedaljonger med grönkål och gnocchi
Griskött och kål är väldigt goda kamrater. Här serveras fläskfilémedaljonger med grönkål och gnocchi.
Lammstek med gremolata och grönsaksröra
Den här lammsteken steker du på något lägre temperatur och något längre tid än vanligt. Resultatet blir ett saftigt, vackert rosa kött. till steken serverar vi grönsaker anrättade som vid medelhavet och frisk gremolata.
Frasiga rårakor med pepparrotskräm, sidfläsk, grönkålschips och whiskeylingon
Dessa frasiga rårakor med pepparrotskräm, sidfläsk, grönkålschips och whiskeylingon är framtaget av Emilia Nilsson. Perfekt till påskbuffén!
Bowl med fläskfilé, ångad spetskål och champinjoner
Denna bowl med fläskfilé, ångad spetskål och champinjoner är en härlig middagsrätt som passar fint att laga till helgen.
Pad-krapow på fläskfärs med kryddig mangosallad
Denna Pad-krapow på fläskfärs med kryddig mangosallad är en festlig och smakrik middagsrätt som görs med svenskt fläskfärs.
Stekta och bakade jordärtskockor med jordärtskockbuljong och bacon
Dessa stekta och bakade jordärtskockor med jordärtskockbuljong och bacon är en mustig och trevlig förrättsbuljong som passar att laga när som helst på året.
Våra mest populära recept
Pannbiff med löksky
Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis.
Grytstek av fransyska
Grytstek av fransyska är festligt och gott. Varför inte satsa på en härlig grytstek till festen eller nyårsafton? Det är både enkelt och lyxigt.
Tacopaj med ärtmole
Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.
Utvalda recept
Mumiekorvar
Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.
Spicy bacon med sirachasirap och äppelströssel
Testa att laga Spicy Bacon med sirachasirap och äppelströssel, ett härligt BBQ-recept av Johan Åkerberg.
Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.