Recept
  • Griskött

  • Nötkött

  • Lammkött

  • Kalvkött

  • Chark

  • Typ av måltid

  • Säsong / Tema

  • Tillagning

  • Kriterier

  • Världens kök

Lamm i kål

Lamm i kål

Lamm eller får i kål är en husmansklassiker med norskt ursprung. I den här grytan tar man till hals, bog eller bringa med ben och gör ett riktigt långkok.

Örtmarinerade kotletter med grönsakspytt

Örtmarinerade kotletter med grönsakspytt

Fläskkotletter tillhör den type av mat som man aldrig tröttnar på. Däremot kan man behöva variera tillbehören en smula. Så prova gärna den här läckrra grönsakspytten med mozzarella nästa gång du tänker bjuda på kotletter. 

Emils färspannkaka

Emils färspannkaka

En riktig favorit hos barnen är Emils goda färspannkaka som toppas med köttfärsröra och gratineras med ost. Många brukar uppskatta att den är snabblagad.

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.

Kinesiska lejonhuvuden med vitkålswok

Kinesiska lejonhuvuden med vitkålswok

Kinesiska lejonhuvuden är stora köttbullar och har fått sitt namn tack vare köttbullarnas storlek. Här serveras kinesiska lejonhuvuden med vitkålswok vilket blir en en enkel och god middagsrätt.

Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

Quiche Lorraine är en klassisk paj med tärningar av ost och rökt sidfläsk. Tillaga den i förväg, och servera med en enkel sallad till.

Kinafärs

Kinafärs

Kinafärs är en snabblagad och god vardagsrätt. Du lagar färsen med sås och grönsaker i en och samma panna. Sedan serveras den med fluffigt jasminris till.

Ost- och skinksallad Parisienne

Ost- och skinksallad Parisienne

Denna ost- och skinksallad Parisienne är en klassisk sallad från det franska köket. Servera den en fin sommardag som en lättare middag.

Kasslergratäng med potatis, purjolök och ost

Denna kasslergratäng med potatis, purjolök och ost är lätt att laga. Varva alla ingredienserna i en ugnsform och ställ in i ugnen. Svårare än så blir det knappast.

Pasta Carbonara på rökt picnicbog

Pasta Carbonara på rökt picnicbog

I den här rätten gör vi en krämig pasta carbonara på rökt picnicbog. Det blir både gott och snabblagat. 

Laga något gott med…

Nya recept

Våra mest populära recept

Grytstek av fransyska

Grytstek av fransyska är festligt och gott. Varför inte satsa på en härlig grytstek till festen eller nyårsafton? Det är både enkelt och lyxigt.

Utvalda recept

Mumiekorvar

Mumiekorvar

Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Rulla till toppen