
Fläskpannkaka med lingon
Fläskpannkaka med lingon är en riktig husmansrätt, som är enkel att tillaga. Perfekt att göra om du fått sidfläsk över och dessutom riktig budgetmat.
Gratäng med råkorvsfärs, färska tortellini, spenat och tomatsås
Gratäng med råkorvsfärs och färska tortellini – en utsökt middag! Råkorv är en produkt som vi ser allt fler varianter på. Svenskt mathantverk har utvecklat många fina produkter. Korven behöver inte alltid serveras i sitt skinn, det går även bra att använda innehållet som en redan färdigkryddad färs, som i den här läckra gratängen.
Fläskkarré i ugn
Denna fläskkarré i ugn är en typisk söndagsstek med måndagsrester. Till köttet väljer du dina favoriter av färska örter Köttet räcker till två måltider.
På plåten: fläskkotlett med crunch på äpple och pumpafrön med honungs- och senapsrostade rotfrukter
Fläskkotlett med crunch är en rätt där äpple, senap och honung är goda kamrater till griskött, och där köttet får sällskap av alla smakerna.
Glömt lamm med pasta, gremolata och riven ost
Glömt lamm med pasta är en utsökt lammrätt. Lammköttet står i ugnen ganska länge, därav kan man nästa tänka att köttet glömdes bort i ugnen.
Enchiladas femti-femti med tomatsalsa och rödkålssallad
I det här receptet med enchiladas femti-femti ersätts hälften av köttet med bönor. I tex mex-köket är det inte ovanligt att man gör så. Det är bra för kroppen också, eftersom den så kallade köttfaktorn hjälper till att ta upp det järnet från vegetabilier.
Baconlindad råkorv med bröd, romesco och sellerisallad
Baconlindad råkorv med bröd är en snabb och god middag. Råkorv är en produkt som vi ser allt fler varianter på. Svenskt mathantverk har utvecklat många fina produkter.
Hamburgare femtio-femtio med picklad lök, koriandermajonnäs och rostade rotfrukter
I hamburgare femtio-femtio passar det utmärkt att byta ut hälften av köttet mot bönor. De ger fasta och fina köttfärsbiffar, bara du låter dem vila.
Spaghetti all’Amatriciana med gårdagens rester
Spaghetti all’Amatriciana med gårdagens rester är både utsökt och resurssmart. Ursprungsreceptet till den här italienska rätten kommer från byn Amatrice.
Boeuf bourguignon femti-femti med blomkålsmos
En härlig boeuf bourguignon, fast hälften av köttet är ersatt med champinjoner. Svampen ger dessutom en härlig umamismak.
Flankstek teriyaki med nudel och grönsakswok
Till den här goda flankstek teriyaki rätten väljer du själv om du vill prova att laga egen teriyakisås till flanksteken eller om du köper färdig på flaska.
Gulasch med gnocchi och plockiga tillbehör
Gulasch med gnocchi är en god middagsrätt som passar till fredagsmyset och där var och en plockar ihop sin egen portion ur små skålar.
Laga något gott med…
NYA RECEPT

Svamp- och plommonfylld fläskkarré med ugnsrostade grönsaker och getostcrème
Griskött är underskattat till festen. Varför inte laga en svamp- och plommonfylld fläskkarré med ugnsrostade grönsaker och getostcrème till nyårsafton?

Helstekt fläskytterfilé med knaprig topping, rotselleripuré och balsamicosky
Laga något festligt för en mindre peng, som helstekt fläskytterfilé med knaprig topping, rotselleripuré och balsamicosky.

Lapskojs på griskind med vitkål och potatis
Det här är ett danskt recept på lapskojs på griskind med vitkål och potatis som serveras med rödbetor, rågbröd och pepparrot.

Kåldolmar med fläskfärs, apelsin och pistasch
Kåldolmar är en traditionell rätt som många har smakat. Här är de i en ny tappning – kåldolmar med fläskfärs, apelsin och pistasch.

Tagine på fläskkarré med bulgursallad
Tagine är en kryddig gryta från Nordafrika. Här hittar du vår variant av tagine på fläskkarré med bulgursallad.

Köttbullar på fläskfärs med zucchiniröra och stekt ägg
Prova dessa underbart kryddade köttbullar på fläskfärs med zucchiniröra och stekt ägg. Detta är en god och spännande vardagsrätt som kan förberedas.
våra mest populära recept

Stekt oxfilé i skivor
Det här receptet kan du använda som grund för all typ av stekt oxfilé i skivor.

Grytstek av fransyska
Grytstek av fransyska är festligt och gott. Varför inte satsa på en härlig grytstek till festen eller nyårsafton? Det är både enkelt och lyxigt.

Flankstek med rostade rotfrukter och örtig gräddsås
Flankstek i bit är en god styckningsdetalj att steka i panna. Här serveras en flankstek med rostade rotfrukter och örtig gräddsås.
UTVALDA RECEPT

Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.

Kålpudding
Kålpudding är en härlig husmansrätt som du kan passa på att laga under hösten när vitkålen är som finast.

Ugnsbakad lammlägg med långbakad kål och nötter
Detta är ett härligt recept av Anette Rosvall med svenska råvaror – och naturligtvis med svenskt kött. Receptet kan lagas både i ugnen och på grillen.