
Köttfärssås med korv och skinka
Stek färsen i olja och lägg över den på en tallrik. Skala
och finhacka lök och rotselleri, fräs dem i olja i stekpannan. Strimla skinka …
Shabu shabu
Shabu shabu lagas av lövtunna skivor av entrecôte. Det här är en rolig rätt där var och en tillagar sin mat vid bordet. För att alla ska kunna få sin mat färdig någorlunda snabbt rekommenderas högst 6 personer runt varje värmekälla. Värmekällan ska vara av bordstyp, gärna en fonduegryta med brännare. Den bästa drycken till den här rätten är grönt te.
Senapsbakad och ölkokt saltrulle
Från Tolånga Gård kommer här ett recept på saltrulle kokt i öl och sedan griljerad med senap. Ett spännande komplement till den klassiska julskinkan.
Nötskav av fransyska i pitabröd
Stekt nötskav av fransyska i pitabröd passar lika bra till fredagsmyset som utflyktsmackor. Lökfräs med äpple och het sås blir pricken över i:et.
Råbiff, japansk med säsongens sallad
Till den här råbiffen har vi använt kött från platta fransyskan från nöt. Det går också bra att göra råbiff på inannlår av nöt, eller av oxfilé.
Retrostek av lilla fransyskan med klassiska tillbehör
Lilla fransyskan har kallats söndagsstekarnas Rolls Royce. Den har perfekt form och blir underbart mör om den tillagas i fuktig värme. Att tillsätta ansjovis i såsen ger härlig smak och sälta.
Stekt biff med rostad märg, broccolikräm och senapssky
Det här är ett riktigt lyxrecept för dig som gillar att pyssla i köket och överraska dina vänner med något oväntat. Biffen serveras med en välsmakande kräm på broccoli och dragon och en len senapssky. Till serveras rostad märg i ben.
Bräserad oxkind med citronpotatispuré och picklad fänkål med rålakrits
Det tar en stund att bräsera oxkind, men resultatet är väl värt att vänta på. Du kan rent av göra klart köttet dagen för servering, så går det snabbt att tillaga strax innan det ska dukas fram. Till köttt bjuds det på den lenaste potatispuré med citronsmak och en läcker och knaprig fänkål.
Marinerad, grillad flankstek med rödvinssås och varm broccolisallad
Flanksteken passar fint att grilla på utegrill. Börja i god tid med att marinera köttet och förbereda alla tillbehör. Då kan du servera köttet helt nygrillat.
Bräckt nöttunga med smörfräst spenat
Det blir allt mer vanligt med att ta tillvara på alla delar av ett djur. Då kommer gamla recept till heders igen, som till exempel kokt tunga. Här får den trendig inramning av smörfräst spenat och persiljekryddat potatismos.
Grillat rostlock (picanha) med chimichurri
Rostlock kallas för picanha på portugisiska. I Portugal, liksom i övriga Sydamerika, grillar man gärna den här smakrika styckningsdetaljen på utegrill och serverar den med chumichurri, en het grillsås.
Chipotlemarinerad njurtapp med varm paprikasallad
Skär bort eventuella senor på njurtappens yta. Dela köttet i två långsmala bitar, följ senan som går mitt i och ta bort den. Lägg de …
Laga något gott med…
NYA RECEPT

Fläskfilémedaljonger med kålpuré och kimchi
Dessa fläskfilémedaljonger med kålpuré och kimchi är en rätt som har hämtat inspiration från det koreanska köket.

Rosmarinkryddad fläskkotlett med citrondressing, broccoli och ost
Rosmarinkryddad fläskkotlett med citrondressing, broccoli och ost är en otroligt snabblagad ”piatto unico”.

Nuggets av fläskfilé med örthummus
Dessa nuggets av fläskfilé med örthummus är snabbmat på det sofistikerade, smakfulla och mättande sättet. Planera att köttet ska marinera 1 timme.

Fläskkarré med rotmos och kålsallad
Fläskkarré är bra kött som håller sig smakfullt och saftigt under långkok tack vare sin rika marmorering – här i fläskkarré med rotmos och kålsallad.

Chili con carne på grisbog med korngryn
Med inspiration från den amerikanska södern hittar du här en variant av klassikern chili con carne på grisbog med korngryn.

Bakad karré med spröda polentachips och chilimajonnäs
Detta recept på bakad karré med spröda polentachips och chilimajonnäs är lite som en öppen taco. Karrén behöver sex timmar i ugnen, så här gäller planering.
våra mest populära recept

Flankstek med rostade rotfrukter och örtig gräddsås
Flankstek i bit är en god styckningsdetalj att steka i panna. Här serveras en flankstek med rostade rotfrukter och örtig gräddsås.

Stekt oxfilé i skivor
Det här receptet kan du använda som grund för all typ av stekt oxfilé i skivor.

Tacopaj med ärtmole
Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.
UTVALDA RECEPT

Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.

Kålpudding
Kålpudding är en härlig husmansrätt som du kan passa på att laga under hösten när vitkålen är som finast.

Ugnsbakad lammlägg med långbakad kål och nötter
Detta är ett härligt recept av Anette Rosvall med svenska råvaror – och naturligtvis med svenskt kött. Receptet kan lagas både i ugnen och på grillen.