
Flankstekstacos med bondböns-guacamole och rabarbersalsa
Fredagens tacos får en härlig tvist av svensk sommar när du serverar dessa flankstekstacos med bondböns-guacamole och sötsyrlig rabarbersalsa.
Ginflamberad tartar på fjällko
Ginflamberad tartar på fjällko är nästan så lyxigt som det kan bli en sommarkväll när du lagar mat på stekhällen.
Cevapcici med klassiska tillbehör
Detta recept bjuder på cevapcici med klassiska tillbehör som strimlad lök, ajvar, yoghurt och lepinabröd. Järparna kan stekas, tillagas i ugn eller grillas.
Grillad T-benstek med aromsmör
Det här är ett grundrecept på grillad T-benstek med förslag på ett gott aromsmör som passar till.
Grillad biff med fetaostkräm och rödbetor
Grillad biff med fetaostkräm och rödbetor är ljuvligt en sommarkväll då rödbetorna är färska. Rostade pumpakärnor och salladskott blir pricken över i:et.
Grillad biff med grillade grönsaker och italienskt kryddsmör
Grillad biff med grillade grönsaker som serveras med ett italienskt kryddsmör som sakta får smälta över det nygrillade köttet, kan det bli bättre än så?
Enchiladas femti-femti med tomatsalsa och rödkålssallad
I det här receptet med enchiladas femti-femti ersätts hälften av köttet med bönor. I tex mex-köket är det inte ovanligt att man gör så. Det är bra för kroppen också, eftersom den så kallade köttfaktorn hjälper till att ta upp det järnet från vegetabilier.
Hamburgare femtio-femtio med picklad lök, koriandermajonnäs och rostade rotfrukter
I hamburgare femtio-femtio passar det utmärkt att byta ut hälften av köttet mot bönor. De ger fasta och fina köttfärsbiffar, bara du låter dem vila.
Spaghetti all’Amatriciana med gårdagens rester
Spaghetti all’Amatriciana med gårdagens rester är både utsökt och resurssmart. Ursprungsreceptet till den här italienska rätten kommer från byn Amatrice.
Boeuf bourguignon femti-femti med blomkålsmos
En härlig boeuf bourguignon, fast hälften av köttet är ersatt med champinjoner. Svampen ger dessutom en härlig umamismak.
Flankstek teriyaki med nudel och grönsakswok
Till den här goda flankstek teriyaki rätten väljer du själv om du vill prova att laga egen teriyakisås till flanksteken eller om du köper färdig på flaska.
Gulasch med gnocchi och plockiga tillbehör
Gulasch med gnocchi är en god middagsrätt som passar till fredagsmyset och där var och en plockar ihop sin egen portion ur små skålar.
Laga något gott med…
Nya recept

Grillad flankstek med krossad färskpotatis och jordgubbssalsa
Flankstek är en populär styckningsdetalj att grilla på sommaren. Tack vare att den är jämntjock går den snabbt att grilla.

Glazad fläskkarré med matig korngrynssallad
Sugen på något gott att grilla? Glazad fläskkarré med matig korngrynssallad är en sommarrätt som passar fint till grillen.

Grillad picanha med potatissallad
Picanha, också kallad rostlock med kappa eller rostbiffslock, är en lite annorlunda detalj från nöt. Här serveras grillad picanha med potatissallad.

Caesarsallad med pluma
En klassisk caesarsallad görs med kyckling. Här hittar du en uppdaterad caesarsallad med pluma – alltså kött av gris. Pluman är oväntat läcker och god.

Hamburgare med vitlökmajjo och karamelliserad lök
Hur gott är det inte med nygrillade hamburgare? Dessa hamburgare med vitlökmajjo och karamelliserad lök är lätta att svänga ihop.

Grillade högrevsspett med sweet chili och bönsalsa
Sugen på grillat? Dessa grillade högrevsspett med sweet chili och bönsalsa är perfekt sommarmat. Både spett och sallad kan förberedas.
Våra mest populära recept

Flankstek i ugn med rostade rotfrukter och örtig gräddsås
Till detta recept på flankstek i ugn med rostade rotfrukter och örtig gräddsås bryner man först köttet i en stekpanna och lagar sedan klart det i ugnen.

Grytstek av fransyska
Grytstek av fransyska är festligt och gott. Varför inte satsa på en härlig grytstek till festen eller nyårsafton? Det är både enkelt och lyxigt.

Pannbiff med löksky
Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis.
Utvalda recept

Mumiekorvar
Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Spicy bacon med sirachasirap och äppelströssel
Testa att laga Spicy Bacon med sirachasirap och äppelströssel, ett härligt BBQ-recept av Johan Åkerberg.

Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.