Recept
  • Griskött

  • Nötkött

  • Lammkött

  • Kalvkött

  • Chark

  • Typ av måltid

  • Säsong / Tema

  • Tillagning

  • Kriterier

  • Världens kök

Grillad T-benstek med aromsmör

Det här receptet kan du använda som grundrecept när du ska grilla T-benstek. T-benstek är styckningsdel som innehåller en skiva från biffraden och en mindre skiva från filén, sammanhållna av ett t-format ben. Antalet skivor du ska köpa beror på hur stora skivor du hittar. Oftast väger de mellan 300 och 400 g styck, så två skivor är lagom till 4 personer. Är benen stora får du göra en uppskattning och räkna bort vikten för dem. T-benstek passar utmärkt att servera med en god sås eller aromsmör. Nedan får du tips på ett aromsmör som påminner om Café de Paris-smör i smaken. 

Seekh Kebab Larkana

Träkolsgrillade spett med färs kryddad med härliga, mustiga kryddor. Servera antingen som varmrätt med bulgursallad, eller som förrätt. I Indien och Pakistan serveras de här spetten med raita och naanbröd.

Grillad biff med fetaostkräm och rödbetor

Sommartid finns läckra svenska rödbetor att servera som tillbehör till grillat. Ja, ibland finns även färdigkokta rödbetor i livsmedelsbutiken, och då lagar du den här rätten på ett kick. Fetaostkrämen gör sig fint såväl till köttet som till rödbetorna. 

Grillad biff med grönsakswok och italienskt kryddsmör

En skiva biff passar perfekt att lägga på grillen. till det ett kryddsmör med italiensk kryddning, som sakta får smälta över det nygrillade köttet. Sommartid hittar du säkert fina, färska sockerärter att lägga i grönsakswoken, som serveras till. Snabbt och enkelt, och mycket gott. 

Cevapcici

Allra bäst blir de här kryddiga biffarna om du grillar dem på utegrill, men de går utmärkt att även steka i panna. Klassiska tillbehör är lök, ajvar och tjock yoghurt, samt det bosniska brödet lepina. Ćevapčići är från början ett recept från Bosnien och Hercegovina, men serveras även gärna i såväl Slovenien som Kroatien. 

Laga något gott med…

NYA RECEPT

Nordafrikansk gryta med couscous

Den här grytan innehåller många mustiga kryddor, och passar fint att servera toppad med en klick svalkande yoghurt. En snabblagad vardagsmiddag. 

Halstrad fläsklägg med honungsglaserade rotfrukter, senapskräm och timjanssky

Är rimmad, kokt fläsklägg festmat? Ja, verkligen! I alla fall serverad på det här festliga sättet, halstad och med ugnsbakade rotfrukter och en härlig senapskräm. Det går alldeles utmärkt att koka köttet dagen före serveringstillfället. Receptet är för 10 personer. Receptet vann silvermedalj i tävlingen Smarta Kocken 2006.

Rosmarinmarinerad putsad kotlettrad

Det här är perfekt bjudmat på buffé. Du gör köttet klart dagen före servering och skivar strax innan köttet ska läggas upp. Putsad kotlettrad kan du antingen köpa som den är, eller förädlad till ytterfilé av gris. Om du använder den senare av styckningsdetaljerna behöver du inte dela köttet. 

Pulled pork i tortillabröd

Pulled pork kan serveras på många sätt. Det är trevligt att låta köttet vara en del av en plockmiddag, där var och en fyller sitt tortillabröd med valfria tillbehör. 

Tonkatsu

Det här är en helt underbar japansk rätt som du kan bjuda på när du vill ha minsta möjliga besvär i köket och mesta möjliga beröm från dina gäster. 

Grillad kalvkotlett med kryddsmör

Kalvkotlett är riktig lyxmat som blir himmelskt god om den grillas. Här får du tips på kryddning och ett läckert kryddsmör att servera till. 

Ugnsstekt rumpstek, rösti och ört- och grönsaksbearnaise

Det här receptet kan du använda som grundrecept för ugnsstekt rumpstek. Rumpsteken, som skärs ut ur styckningsdetaljen rulle, hittar du ibland i köttdisken i välsorterade livsmedelsbutiker. På restaurang brukar rumpstek ofta serveras som en skiva stekt i panna, men hittar du rumpstek i bit är det ett utmärkt sätt att anrätta den här styckningsdetaljen.

Gott till grillen

våra mest populära recept

Grytstek av fransyska

Fransyska innehåller mycket bindväv och muskelfibrerna är ganska grova, så tillagning i fuktig värme under lång tid passar perfekt för att få fram bästa smak och mörhet.

UTVALDA RECEPT

Glödgrillad entrecotekappa med rostad spetskål

Entrecotekappan är den ganska tunna muskeln som ligger ovanpå entrecoten. Den är ytterst mör och passar perfekt för grillning i het glöd. Här får den sällskap av helgrillad spetskål och ett härligt brynt vitlökssmör.

Scroll to Top