Recept
  • Griskött

  • Nötkött

  • Lammkött

  • Kalvkött

  • Chark

  • Typ av måltid

  • Säsong / Tema

  • Tillagning

  • Kriterier

  • Världens kök

Boeuf bourguignon femti-femti med blomkålsmos

Boeuf bourguignon femti-femti med blomkålsmos

En härlig boeuf bourguignon, fast hälften av köttet är ersatt med champinjoner. Svampen ger dessutom en härlig umamismak.

Flankstek teriyaki med nudel och grönsakswok

Flankstek teriyaki med nudel och grönsakswok

Till den här goda flankstek teriyaki rätten väljer du själv om du vill prova att laga egen teriyakisås till flanksteken eller om du köper färdig på flaska.

Gulasch med gnocchi och plockiga tillbehör

Gulasch med gnocchi och plockiga tillbehör

Gulasch med gnocchi är en god middagsrätt som passar till fredagsmyset och där var och en plockar ihop sin egen portion ur små skålar.

Köttfärslimpa

Köttfärslimpa femti-femti med rotfruktsstomp och gröna ärter

Köttfärslimpa femti-femti är en god middagsrätt där du ersätter hälften av köttet med rårivna rotfrukter för annorlunda textur och smak.

Flankstek chimichurri med Moses kryddsmör och läckra grönsaker

Flankstek chimichurri med Moses kryddsmör och läckra grönsaker

Flankstek chimichurri är kryddad med klassisk sydamerikansk smak och serveras med Moses kryddsmör, chili och stjärnanisinkokta grönsaker.

Grillad focaccia med gulärtshummus och grillrester

Grillad focaccia med gulärtshummus och grillrester

Grillad focaccia på grillrester med tomat, zucchini, koriander och riven ost samt syrad kål och gulärtshummus.

Rödvinsbrässerad ox- och griskind med tryffelpotatispuré och senapspicklad kålrot

Rödvinsbrässerad ox- och griskind med tryffelpotatispuré och senapspicklad kålrot

Rödvinsbrässerad ox- och griskind med tryffelpotatispuré och senapspicklad kålrot är en god rätt som passar både till påsk och till höstens mustiga långkok.

Ragu på oxbringa och baljväxter med variation på gulbeta

Den 7 maj 2019 gick tävlingen Årets Kockelev av stapeln. Här hittar du vinnarreceptet Ragu på oxbringa och baljväxter med variation på gulbeta, av Eric Hristov.

Hackat innanlår med syltad kålrabbi och emulsion på dragon

Den här läckra tartaren passa fint såväl till förrätt som bufférätt. Lägg upp på surdegsbröd, toppa med emulsion och tunna skivor av syltat kålrabbi. I receptet finns också en vegetarisk variant med svampduxelle istället för tartar. Recept av Thomas Sjögren, Årets Kock 2015.

Rökig gryta på bog med äppel- och senapscrème samt pepparrotskål

Äpple, senap och pepparrot är klassiska smaker när hösten kommer och vi vill börja laga gryta igen efter sommarens kalla rätter. Rökvätska (liquid smoke) finns i välsorterade livsmedelsbutiker. Recept från Andreas Hedlund, Årets Kock 2012.

Rostbiff med lingon-BBQ och sellerislaw

Gnid in rostbiffen med en härlig kryddblanding innan du steker den i ugnen. Goda tillbehör till köttet är en spännande sallad på strimlad rotselleri och lingon med smak från BBQ-sås. Receptet kan med fördel dubbleras. Recept av Andreas Hedlund, Årets Kock 2012.

Beef Neck-tacos med toppings

Halsen på nötkreaturet sitter ovanför högreven. Köttet från halsen blir godast om det tillagas på ben. Mycket går bort och det plockade köttet från 2 kg råvara blir lagom till 4 personer. Först ska köttet tillagas i ugn på låg värme 5 − 6 timmar och sedan ligga i spad över natten, så här krävs en smula planering. Jalapeños och tomatillos hittar du i välsorterade livsmedelsbutiker. Ersätt annars med någon annan typ av chili eller vanliga gröna tomater.

Laga något gott med…

NYA RECEPT

Barbequespjäll från Memphis

Barbequespjäll från Memphis

Så här gör du barbecuespjäll från Memphis alltså revbensspjäll på äkta amerikanskt vis och givetvis ska dessa serveras med en krämig cole slaw.

St Louis revben med chili och vinägerglaze

St Louis revben med chili och vinägerglaze

Dessa St Louis revben med chili och vinägerglaze tar sin lilla tid att laga, men det är värt det! Stor del av tiden sköter de sig själva i ugnen och du kan ägna dig åt tillbehören eller något annat.

Gott till grillen

Cevapcici med strimlad lök, ajvar, yoghurt och lepinabröd

Cevapcici med klassiska tillbehör

Det här receptet bjuder på cevapcici med klassiska tillbehör som strimlad lök, ajvar, yoghurt och lepinabröd. De blir allra godast tillagade på grillen!

våra mest populära recept

Fläskpannkaka med lingon

Fläskpannkaka med lingon

Fläskpannkaka med lingon är en riktig husmansrätt, som är enkel att tillaga. Perfekt att göra om du fått sidfläsk över och dessutom riktig budgetmat.

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.

UTVALDA RECEPT

Glödgrillad entrecotekappa med rostad spetskål

Entrecotekappan är den ganska tunna muskeln som ligger ovanpå entrecoten. Den är ytterst mör och passar perfekt för grillning i het glöd. Här får den sällskap av helgrillad spetskål och ett härligt brynt vitlökssmör.

Scroll to Top