Recept
  • Griskött

  • Nötkött

  • Lammkött

  • Kalvkött

  • Chark

  • Typ av måltid

  • Säsong / Tema

  • Tillagning

  • Kriterier

  • Världens kök

Grillad högrev med grillad potatissalad

Grillad högrev med grillad potatissallad

Spartips! Testa grillad högrev med grillad potatissallad. Högreven tillagas med en reverse sear och blir nästan som en entrecote.

Påskragu på oxsvans med apelsin och kanel

Påskragu på oxsvans med apelsin och kanel

Har du testat att laga oxsvans? Denna påskragu på just oxsvans har smaker av apelsin och kanel och är mustig och värmande.

Bookmaker toast-snittar med confiterade vakteläggulor

Bookmaker toast-snittar med confiterade vakteläggulor

Bookmaker toast-snittar med confiterade vakteläggulor passar som god plockmat till högtider som nyår eller påsk. En klassiker i miniformat!

Biff Wellington med madeirasås, rostad jordärtskocka och potatis

Biff Wellington med madeirasås, rostad jordärtskocka och potatis

Sugen på en riktigt lyxig klassiker till nyår? Testa Sigird Báránys recept på Biff Wellington med madeirasås, rostad potatis och jordärstkocka.

Tartar på oxfilé med dragonmajonnäs och jordärtskocka

Tartar på oxfilé med dragonmajonnäs och jordärtskocka

På nyårsafton passar en riktigt lyxig förrätt som tartar på oxfilé med dragonmajonnäs och jordärtskocka.

Pepparbiff med potatisterrin på Västerbottensost

Pepparbiff med potatisterrin på Västerbottensost

Detta recept på pepparbiff med potatisterrin på Västerbottensost är framtaget av Sigrid Bárány.

Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis. 

Köttbullar med gräddsås och lingon

Köttbullar med gräddsås och lingon

I södra Sverige innehåller köttbullarna ofta fläskfärs. Ju längre norr ut man kommer, desto mer nötfärs är det i köttbullarna. De här gör du på hälften fläskfärs, hälften nötfärs. Det här receptet är helt glutenfritt. 

Kåldolmar är en svensk husmansklassiker

Kåldolmar med kokt potatis och lingon

Dessa klassiska, goda kåldolmar med kokt potatis och lingon är enkla att göra och perfekt när man är sugen på riktig husman till middag.

Gözleme med två fyllningar

Gözleme med två olika fyllningar

Fyll dessa Gözleme med två olika fyllningar, en med köttfärs och en med spenat och fetaost. Gözleme är turkiska flatbröd, här tillagade på stekhäll.

Biff Rydberg på stekhäll

Biff Rydberg på stekhäll

Biff Rydberg på stekhäll är kanske världens godaste rätt och som gjord för att tillaga på en stekhäll. Allt-i-ett-lyx, helt enkelt.

Ryggbiff med krossad färskpotatis och dragonmajonäs

Ryggbiff med krossad färskpotatis och dragonmajonäs

Härligt krossad och krispig färskpotatis med en frisk örtolja med vitlök, serveras med en klassisk och perfekt ryggbiff med en busenkel dragonmajonnäs.

Laga något gott med…

Nya recept

Paj med sparris, bacon och ost

Paj med bacon, sparris och ost

Paj måste väl ändå vara en av sommarens bästa maträtter? Denna paj med sparris, bacon och ost passar fint att servera till midsommar.

Våra mest populära recept

Grytstek av fransyska

Grytstek av fransyska är festligt och gott. Varför inte satsa på en härlig grytstek till festen eller nyårsafton? Det är både enkelt och lyxigt.

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.

Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis. 

Utvalda recept

Mumiekorvar

Mumiekorvar

Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Rulla till toppen