Recept
  • Griskött

  • Nötkött

  • Lammkött

  • Kalvkött

  • Chark

  • Typ av måltid

  • Säsong / Tema

  • Tillagning

  • Kriterier

  • Världens kök

Cevapcici med strimlad lök, ajvar, yoghurt och lepinabröd

Cevapcici med klassiska tillbehör

Det här receptet bjuder på cevapcici med klassiska tillbehör som strimlad lök, ajvar, yoghurt och lepinabröd. De blir allra godast tillagade på grillen!

Grillad T-benstek med aromsmör

Grillad T-benstek med aromsmör

Det här är ett grundrecept på grillad T-benstek med förslag på ett gott aromsmör som passar till.

Grillad biff med fetaostkräm och rödbetor

Grillad biff med fetaostkräm och rödbetor

Grillad biff med fetaostkräm och rödbetor är ljuvligt en sommarkväll då rödbetorna är färska. Rostade pumpakärnor och salladskott blir pricken över i:et.

Grillad biff med italienskt kryddsmör och grillade grönsaker

Grillad biff med grillade grönsaker och italienskt kryddsmör

Grillad biff med grillade grönsaker som serveras med ett italienskt kryddsmör som sakta får smälta över det nygrillade köttet, kan det bli bättre än så?

Enchiladas femti-femti med tomatsalsa och rödkålssallad

Enchiladas femti-femti med tomatsalsa och rödkålssallad

I det här receptet med enchiladas femti-femti ersätts hälften av köttet med bönor. I tex mex-köket är det inte ovanligt att man gör så. Det är bra för kroppen också, eftersom den så kallade köttfaktorn hjälper till att ta upp det järnet från vegetabilier.

Hamburgare rotfrukter

Hamburgare femtio-femtio med picklad lök, koriandermajonnäs och rostade rotfrukter

I hamburgare femtio-femtio passar det utmärkt att byta ut hälften av köttet mot bönor. De ger fasta och fina köttfärsbiffar, bara du låter dem vila.

Spaghetti all’Amatriciana med gårdagens rester

Spaghetti all’Amatriciana med gårdagens rester

Spaghetti all’Amatriciana med gårdagens rester är både utsökt och resurssmart. Ursprungsreceptet till den här italienska rätten kommer från byn Amatrice.

Boeuf bourguignon femti-femti med blomkålsmos

Boeuf bourguignon femti-femti med blomkålsmos

En härlig boeuf bourguignon, fast hälften av köttet är ersatt med champinjoner. Svampen ger dessutom en härlig umamismak.

Flankstek teriyaki med nudel och grönsakswok

Flankstek teriyaki med nudel och grönsakswok

Till den här goda flankstek teriyaki rätten väljer du själv om du vill prova att laga egen teriyakisås till flanksteken eller om du köper färdig på flaska.

Gulasch med gnocchi och plockiga tillbehör

Gulasch med gnocchi och plockiga tillbehör

Gulasch med gnocchi är en god middagsrätt som passar till fredagsmyset och där var och en plockar ihop sin egen portion ur små skålar.

Köttfärslimpa

Köttfärslimpa femti-femti med rotfruktsstomp och gröna ärter

Köttfärslimpa femti-femti är en god middagsrätt där du ersätter hälften av köttet med rårivna rotfrukter för annorlunda textur och smak.

Oxrullader med fransk potatiskaka

Oxrulader med fransk potatiskaka

De här oxruladerna är fyllda med fransk senap, franska örter, gurka och skinka. Det är en klassisk fyllning i rulader. Rätten passar fint att servera med en potatiskaka.

Laga något gott med…

NYA RECEPT

våra mest populära recept

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.

Grytstek av fransyska

Grytstek av fransyska är festligt och gott. Varför inte satsa på en härlig grytstek till festen eller nyårsafton? Det är både enkelt och lyxigt.

UTVALDA RECEPT

Kålpudding med pressgurka

Kålpudding

Kålpudding är en härlig husmansrätt som du kan passa på att laga under hösten när vitkålen är som finast.

Scroll to Top