Recept
  • Griskött

  • Nötkött

  • Lammkött

  • Kalvkött

  • Chark

  • Typ av måltid

  • Säsong / Tema

  • Tillagning

  • Kriterier

  • Världens kök

Ragu på oxbringa och baljväxter med variation på gulbeta

Den 7 maj 2019 gick tävlingen Årets Kockelev av stapeln. Här hittar du vinnarreceptet Ragu på oxbringa och baljväxter med variation på gulbeta, av Eric Hristov.

Grytstekt oxbringa med ben och smörsvängda betor

Bringa med ben är en fantastisk styckningsdetalj att tillaga som långkok. Låt fett, senor och ben sitta kvar under tillagningen. Fettet smälter ut och senorna förvinner. Benen tillför ovärderlig umamismak till den färdiga steken. Du kan antingen låta grytan koka på låg värme i ugn, eller på spisen. Det här receptet kan du använda som grundrecept för grytstekt oxbringa. 

Sallad med rimmad oxbringa

En härlig sensommarsallad med oxbringa, spenat, rotsaker och vaxbönor. En kryddig senap smakar fint till. 

Oxbringa med rotsaker

Oxbringa säljs ofta rimmad ute i butik, men skulle du hitta färsk oxbringa är det här ett enkelt och gott sätt att tillaga den. Ett riktigt långkok med härliga rotfrukter. 

Rimmat kött

Det här är ett recept på hur du rimmar och kokar kött av gris, nöt eller lamm. Receptet är för 3 kg kött. Du kan naturligtvis även rimma kött med ben. Beräkna då ungefär dubbelt så mycket i vikt per portion.

Macka med rimmad oxbringa, färskost, pepparrot och färska rödbetor

Blev det rimmad oxbringa över från söndagsmiddagen? Här får du ett tips på en god macka att göra av resterna. 

Terrine på oxbringa och gulbeta med pepparrotskräm

Det här är en terrine som passar bäst att servera på buffé eller som förrätt. Det är lite pyssel med den här rätten, men låt dig inte avskräckas. Inget är svårt att göra, och resultatet blir fantastiskt! 

Rimmad oxbringa med rotfrukter och örtkräm

Rimmad oxbringa är en gammal husmansklassiker. Den finns då och då att tillgå i charkdisken i välsorterade livsmedelsbutiker, så passa på att laga kokt rimmad oxbringa om du hittar den! 

Gratäng på rimmad oxbringa, tomater och parmesan

Rimmad oxbringa passar fint ihop med både tomat och parmesan. Här får det bli en snabblagad gratäng, som du även kan göra på rester av oxbringa. Vill du servera djupfryst klyftpotatis till värmer du den i ugnen samtidigt som gratängen. 

Kokt rimmad oxbringa med pepparrotssås

Det är sällan färsk oxbringa finns att köpa i vanliga livsmedelsbutiker. Däremot kan man då och då träffa på oxbringa som rullats till en liten stek och nätas, för att sedan läggas i saltlag och rimmas. Oxbringans kött är rikt på bindväv, och passar utmärkt att koka. Den salta buljongen du får vi koket är utmärkt stomme till en sås. Gör pepparrotssås, som på bilden, eller byt ut pepparroten mot senap. Använd det här receptet som grundrecept för hur du kokar rimmad oxbringa. 

Grillad förkokt oxbringa med coleslaw

Oxbringa kanske inte hör till det du är van att lägga på grillen, men det här är verkligen något för sommarens grillmiddagar. Förkoka köttet och lägg det i press dagen före. Det fungerar lika bra med färsk som rimmad oxbringa. Sedan är det bara att göra en härlig coleslaw och grilla köttet.

Laga något gott med…

NYA RECEPT

våra mest populära recept

Fläskpannkaka med lingon

Fläskpannkaka med lingon

Fläskpannkaka med lingon är en riktig husmansrätt, som är enkel att tillaga. Perfekt att göra om du fått sidfläsk över och dessutom riktig budgetmat.

Grytstek av fransyska

Grytstek av fransyska är festligt och gott. Varför inte satsa på en härlig grytstek till festen eller nyårsafton? Det är både enkelt och lyxigt.

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.

UTVALDA RECEPT

Kålpudding med pressgurka

Kålpudding

Kålpudding är en härlig husmansrätt som du kan passa på att laga under hösten när vitkålen är som finast.

Scroll to Top