
Cola-Yaki Burnt Ends
Servera i Cola-Yaki burnt ends i baguette med sesam slaw, picklad rödlök och hot sauce.
Ragu på oxbringa och baljväxter med variation på gulbeta
Den 7 maj 2019 gick tävlingen Årets Kockelev av stapeln. Här hittar du vinnarreceptet Ragu på oxbringa och baljväxter med variation på gulbeta, av Eric Hristov.
Grytstekt oxbringa med ben och smörsvängda betor
Bringa med ben är en fantastisk styckningsdetalj att tillaga som långkok. Låt fett, senor och ben sitta kvar under tillagningen. Fettet smälter ut och senorna förvinner. Benen tillför ovärderlig umamismak till den färdiga steken. Du kan antingen låta grytan koka på låg värme i ugn, eller på spisen. Det här receptet kan du använda som grundrecept för grytstekt oxbringa.
Sallad med rimmad oxbringa
En härlig sensommarsallad med oxbringa, spenat, rotsaker och vaxbönor. En kryddig senap smakar fint till.
Oxbringa med rotsaker
Oxbringa säljs ofta rimmad ute i butik, men skulle du hitta färsk oxbringa är det här ett enkelt och gott sätt att tillaga den. Ett riktigt långkok med härliga rotfrukter.
Rimmat kött
Det här är ett recept på hur du rimmar och kokar kött av gris, nöt eller lamm. Receptet är för 3 kg kött. Du kan naturligtvis även rimma kött med ben. Beräkna då ungefär dubbelt så mycket i vikt per portion.
Macka med rimmad oxbringa, färskost, pepparrot och färska rödbetor
Blev det rimmad oxbringa över från söndagsmiddagen? Här får du ett tips på en god macka att göra av resterna.
Terrine på oxbringa och gulbeta med pepparrotskräm
Det här är en terrine som passar bäst att servera på buffé eller som förrätt. Det är lite pyssel med den här rätten, men låt dig inte avskräckas. Inget är svårt att göra, och resultatet blir fantastiskt!
Rimmad oxbringa med rotfrukter och örtkräm
Rimmad oxbringa är en gammal husmansklassiker. Den finns då och då att tillgå i charkdisken i välsorterade livsmedelsbutiker, så passa på att laga kokt rimmad oxbringa om du hittar den!
Gratäng på rimmad oxbringa, tomater och parmesan
Rimmad oxbringa passar fint ihop med både tomat och parmesan. Här får det bli en snabblagad gratäng, som du även kan göra på rester av oxbringa. Vill du servera djupfryst klyftpotatis till värmer du den i ugnen samtidigt som gratängen.
Kokt rimmad oxbringa med pepparrotssås
Det är sällan färsk oxbringa finns att köpa i vanliga livsmedelsbutiker. Däremot kan man då och då träffa på oxbringa som rullats till en liten stek och nätas, för att sedan läggas i saltlag och rimmas. Oxbringans kött är rikt på bindväv, och passar utmärkt att koka. Den salta buljongen du får vi koket är utmärkt stomme till en sås. Gör pepparrotssås, som på bilden, eller byt ut pepparroten mot senap. Använd det här receptet som grundrecept för hur du kokar rimmad oxbringa.
Grillad förkokt oxbringa med coleslaw
Oxbringa kanske inte hör till det du är van att lägga på grillen, men det här är verkligen något för sommarens grillmiddagar. Förkoka köttet och lägg det i press dagen före. Det fungerar lika bra med färsk som rimmad oxbringa. Sedan är det bara att göra en härlig coleslaw och grilla köttet.
Laga något gott med…
Nya recept

Cola-Yaki Burnt Ends
Servera i Cola-Yaki burnt ends i baguette med sesam slaw, picklad rödlök och hot sauce.

St Louis revben med aprikos- och jalapeñoglaze
St Louis-revben med aprikos och jalapeñoglaze är det perfekta långkoket för lata sommardagar.

Entrecote reversed sear med chimichurri och friterad krossad potatis
Testa att laga entrecote reversed sear i röken. Servera med chimichurri och friterad smashed potatoes så har du en lyxig middag att bjuda på.

Spicy bacon med sirachasirap och äppelströssel
Testa att laga Spicy Bacon med sirachasirap och äppelströssel, ett härligt BBQ-recept av Johan Åkerberg.

Pulled pork i smoker
Pulled pork blev trendigt för ett par år sen men har du testat att göra det i smoker på äkta amerikanskt BBQ-vis?

Chimichurrimarinerad grillad picanha med rökt paprika- och chilismör
Gillar du chimichurri? Då måste du testa grillad picanha som marinerats i chimichurri.
Våra mest populära recept

Tacopaj med ärtmole
Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.

Pannbiff med löksky
Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis.

Grytstek av fransyska
Grytstek av fransyska är festligt och gott. Varför inte satsa på en härlig grytstek till festen eller nyårsafton? Det är både enkelt och lyxigt.
Utvalda recept

Spicy bacon med sirachasirap och äppelströssel
Testa att laga Spicy Bacon med sirachasirap och äppelströssel, ett härligt BBQ-recept av Johan Åkerberg.

Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.

Kålpudding
Kålpudding är en härlig husmansrätt som du kan passa på att laga under hösten när vitkålen är som finast.