Rulle på rökt lammstek med läcker fyllning är fint som mingelmat, förrätt eller på buffé. Passa på att göra lammsteksrullar om du ändå har en rökt lammfiol hemma.
En lammstek som benas ur, men benet får följa med i koket och ge fin smak till buljongen, som används till såsen. En riktig sensommar eller hösträtt att laga när rotfrukterna är nyskördade och lammet som bäst. Det här receptet kräver goda matlagningskunskaper.
Det här är lammets svar på flinta-stek. Härliga tjocka skivor av lammsteken med ett fint ben i mitten. Köttet får smak av en härlig marinad och serveras med lökkompott och ett lent palsternacksmos.
Urbenad lammstek har en hålighet i mitten som passar fint att fylla med kryddor. Här har vi valt en smakrik pesto på mynta och citron. Gott till är mjälla haricots verts.
Örtstekt lammstek med gotländsk saffransrisotto och svensk hårdost är en härligt värmande rustik höstmiddag med recept av Thomas Sjögren, Årets Kock 2015.
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.
På svensktkott.se använder vi oss av cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om vår personuppgiftspolicy!