
Rödvinsbräserad lammlägg, selleripuré, glaserade morötter och röda linser
Det här är ett riktigt elegant recept som kräver goda matlagningskunskaper. En riktigt mustig och värmande höstmiddag.
Vinbladsdolmar med lammfärs, ris och korinter
Det här är en smårätt som är ett måste när du ställer till med orientalisk buffé.
Kokt tunga
Kokt tunga är en delikatess, som du kan servera som varmrätt med till exempel potatismos, eller på buffé. I det här receptet kokas tungan i vanlig kastrull. Använder du tryckkokare förkortas koktiden avsevärt. Det här receptet kan du använda som grundrecept för kokt tunga.
Citronmarinerade lammspett med trädgårdssallad
Blanda samman marinaden. Lägg köttet i en skål, häll på marinaden och blanda väl. Marinera kallt 1 timme. Om du ska grilla i ugn, värm …
Grekisk lasagne med fetaost
Till skillnad mot vanlig lasagne är den grekiska relativt snabblagad. Den har fin smak av fetaost, tomat och örtkryddor. Servera med grekisk sallad.
Macka med rökt lammstek, hummus, vaxbönor och haricots verts
Det här är en härlig lunch- eller kvällsmacka med fina smaker som harmonierar. Passa på att göra den när du har rökt lammfiol hemma.
Fylld lammstek med basilikasås och bulgur
Värm ugnen till 175°. Blanda samman rödlök, timjan och vitlök. Gör ett snitt i köttet, fyll med blandningen och krydda med salt och peppar. Bind …
Currymarinerade dubbla lammkotletter
Du kan grilla lammkotletterna antingen i grillpanna eller på utegrill, allt efter säsong och humör. Saffransris med russin och en kryddig yoghurtsås kompletterar måltiden.
Lammspett med halloumi och tomat med rotsakspytt
De här läckra spetten blir lika goda stekta som grillade i panna. Du kan också grilla dem på utegrill. En färgglad pytt till ser trevligt ut och smakar gott.
Lammgryta på libanesiskt vis
Lammsteken är relativt mör, så den här grytan kokar du på 45 minuter. Tillbehör som couscous och kall yoghurtsås med örter ger härliga smaker från Libanon.
Ljummen lammytterfilé med rädisor och matvetesallad
Den härlig sommarsallad där lammytterfilé får sällskap av matvete och krispiga rädisor.
Bruschetta med lammtunga
Lammtunga är en riktig delikatess. Här serveras den som topping på en bruschetta. En perfekt förrätt eller bufférätt.
Laga något gott med…
NYA RECEPT

Indisk gryta med strimlat innanlår av skinka och grönsaker
I det indiska köket finns många recept på grytor. Till detta recept på Indisk gryta med strimlat innanlår av skinka serveras grytan med ris och naanbröd.

Grillat tortillabröd med fläskkotlett, sparris och svamp
En macka kan vara snabb och enkel eller en riktigt smakupplevelse – som denna godmacka på grillat tortillabröd med fläskkotlett, sparris och svamp.

Svampfylld, baconlindad fläskfilé med råstekt blomkål och stuvad surkål
Varför inte laga klassiskt franskt? Sväng ihop svampfylld, baconlindad fläskfilé med råstekt blomkål och stuvad surkål till middagen och njut!

Bacon och ägg med bakad rotselleri och krassemajonnäs
Vem har sagt att bacon bara passar till frukost. Varför inte prova bacon och ägg med bakad rotselleri och krassemajonnäs till middag?

Curry med röda linser, fläskkött, kokos och jordärtskocka
Denna värmande och mättande curry med röda linser, fläskkött, kokos och jordärtskocka är perfekt att laga som storkok och servera en kylig höstkväll.

Strimlat fläskkött i baobröd med lättpicklad kål och chilimajonnäs
Strimlat fläskkött i baobröd med lättpicklad kål och chilimajonnäs passar fint som fredagsmat. Köttet kan med fördel marineras dagen innan.
våra mest populära recept

Pannbiff med löksky
Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis.

Flankstek med rostade rotfrukter och örtig gräddsås
Flankstek i bit är en god styckningsdetalj att steka i panna. Här serveras en flankstek med rostade rotfrukter och örtig gräddsås.

Tacopaj med ärtmole
Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.
UTVALDA RECEPT

Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.

Kålpudding
Kålpudding är en härlig husmansrätt som du kan passa på att laga under hösten när vitkålen är som finast.

Ugnsbakad lammlägg med långbakad kål och nötter
Detta är ett härligt recept av Anette Rosvall med svenska råvaror – och naturligtvis med svenskt kött. Receptet kan lagas både i ugnen och på grillen.