Recept
  • Griskött

  • Nötkött

  • Lammkött

  • Kalvkött

  • Chark

  • Typ av måltid

  • Säsong / Tema

  • Tillagning

  • Kriterier

  • Världens kök

Ljummen lammytterfilé med rädisor och matvetesallad

Den härlig sommarsallad där lammytterfilé får sällskap av matvete och krispiga rädisor. 

Bruschetta med lammtunga

Lammtunga är en riktig delikatess. Här serveras den som topping på en bruschetta. En perfekt förrätt eller bufférätt. 

Lammstek med potatisgratäng

Lammsteken lämpar sig för helstekning i ugn. Bind gärna upp kött som ska stekas som hel stek. En fransk potatisgratäng är ett klassiskt tillbehör. Det här receptet kan du använda som grundrecept för ugnsstekt lammstek. Receptet kan dubbleras. 

Indisk lammgryta med yoghurt

En härlig gryta på lammbog, kryddad med indiska smaker, som passar bra en kylig höstdag. 

Tryffelkryddad cocobönsoppa med rökt lamm och rimmat fläsk

En spännande soppa med två sorters kött och två sorters bönor. Som huvudrätt räcker den till 4 personer, men vill du servera den som förrätt räcker den till mellan 6 och 8. 

Lammytterfilé med grönsakscouscous

En snabblagad lyxmiddag som du kan servera efter bara 15 minuter. Det här receptet kan du använda som grundrecept som du vill helsteka lammytterfilé i panna. 

Stekta kikärtsplättar till rökt lammstek

Blev det kött över från lammfiolen du köpte till jul? Då kan du servera köttet med de här goda kikärtsplättarna. 

Rökt lammsteksrulle med vitlöksskott

Rulle på rökt lammstek med läcker fyllning är fint som mingelmat, förrätt eller på buffé. Passa på att göra lammsteksrullar om du ändå har en rökt lammfiol hemma. 

Lammstek med lammbullar, öländska rotfrukter och sötsur persiljesås

En lammstek som benas ur, men benet får följa med i koket och ge fin smak till buljongen, som används till såsen. En riktig sensommar eller hösträtt att laga när rotfrukterna är nyskördade och lammet som bäst. Det här receptet kräver goda matlagningskunskaper. 

Rökt lammsteksrulle med pepparrotskryddad färskost

Rökt lammfiol eller lammstek kan du använda till den här festliga mingelrätten. Den passar som förrätt eller på buffé. 

Mejramkryddad lammstek

Värm ugnen till 175°. Gnid in steken med vitlök, salt och peppar. Lägg köttet i en smord ugnssäker form.  Ställ in formen i nedre delen …

Fetaostfylld lammbringa med tomat och bönsallad

Lammbringa blir fantastiskt god om den får tillagas långsamt i ugn. Då smälter fettet ut och smaksätter köttet. Resultatet blir mört kött i en frasigt hölje. Här får du tips på en god bönsallad och en kräm med basilika att servera till. 

Laga något gott med…

NYA RECEPT

Misogriljerad julskinka

Här är ett recept på en annorlunda griljering tänkt för kokt julskinka. Till den här griljeringen passar det fint med en endivesallad med granatäpple, rättika och senapsdressing.

Senapsbakad och ölkokt saltrulle

Från Tolånga Gård kommer här ett recept på saltrulle kokt i öl och sedan griljerad med senap. Ett spännande komplement till den klassiska julskinkan.

Julgryta med fransyska

Kryddig köttgryta med julsmak av apelsin och kryddnejlika. Serveras med rostade morötter och potatis.

Kanel- och fikonbakad lammstek

Det här receptet på kaneldoftande lammstek med ben kommer från Nors Gård. Steken tillagas i ugn och serveras med rostade rotfrukter.

Bakad hälleflundra med ragu på Pusta-korv och paprika

Charkföretaget Tulip lanserade 2016 en tre nya korvar med svenskt kött. En av dem var Tulip Pusta, som dessutom vann mästartiteln i klassen starkt kryddade korvar under Chark SM samma år. Här har göteborgsbaserade Thomas Sjögren, Årets Kock 2015, skapat en härlig varmrätt med såväl fisk som en ragu med korv, till semifinalen i Årets Kock 2016.

Gott till grillen

våra mest populära recept

Fläskpannkaka med lingon

Fläskpannkaka med lingon

Fläskpannkaka med lingon är en riktig husmansrätt, som är enkel att tillaga. Perfekt att göra om du fått sidfläsk över och dessutom riktig budgetmat.

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.

UTVALDA RECEPT

Glödgrillad entrecotekappa med rostad spetskål

Entrecotekappan är den ganska tunna muskeln som ligger ovanpå entrecoten. Den är ytterst mör och passar perfekt för grillning i het glöd. Här får den sällskap av helgrillad spetskål och ett härligt brynt vitlökssmör.

Scroll to Top