
Terrin på rapsgris med surkålsmajonnäs och tryffel
Denna läckra terrin på rapsgris med surkålsmajonnäs och tryffel gör du helt klar dagen före servering. Skär upp i lagom skivor och servera med tillbehör.
Om du har tänkt ställa till med kalas är det här fin mat bjuda på som förrätt, på buffé eller som mingelmat. Om du har en rökt lammfiol hemma är det här ett bra sätt att ta tillvara den.
En god och mättande sallad på försommarprimörer som glaseras i citron, små färskpotatisar och rökt lammstek.
Det här är ett riktigt elegant recept som kräver goda matlagningskunskaper. En riktigt mustig och värmande höstmiddag.
Det här är en smårätt som är ett måste när du ställer till med orientalisk buffé.
Kokt tunga är en delikatess, som du kan servera som varmrätt med till exempel potatismos, eller på buffé. I det här receptet kokas tungan i vanlig kastrull. Använder du tryckkokare förkortas koktiden avsevärt. Det här receptet kan du använda som grundrecept för kokt tunga.
Blanda samman marinaden. Lägg köttet i en skål, häll på marinaden och blanda väl. Marinera kallt 1 timme. Om du ska grilla i ugn, värm …
Till skillnad mot vanlig lasagne är den grekiska relativt snabblagad. Den har fin smak av fetaost, tomat och örtkryddor. Servera med grekisk sallad.
Det här är en härlig lunch- eller kvällsmacka med fina smaker som harmonierar. Passa på att göra den när du har rökt lammfiol hemma.
Värm ugnen till 175°. Blanda samman rödlök, timjan och vitlök. Gör ett snitt i köttet, fyll med blandningen och krydda med salt och peppar. Bind …
Du kan grilla lammkotletterna antingen i grillpanna eller på utegrill, allt efter säsong och humör. Saffransris med russin och en kryddig yoghurtsås kompletterar måltiden.
De här läckra spetten blir lika goda stekta som grillade i panna. Du kan också grilla dem på utegrill. En färgglad pytt till ser trevligt ut och smakar gott.
Lammsteken är relativt mör, så den här grytan kokar du på 45 minuter. Tillbehör som couscous och kall yoghurtsås med örter ger härliga smaker från Libanon.
Denna läckra terrin på rapsgris med surkålsmajonnäs och tryffel gör du helt klar dagen före servering. Skär upp i lagom skivor och servera med tillbehör.
När du bakar skinka i ugnen på låg temperatur tar det längre tid än på hög. Den här skinkan behöver natten på sig, men blir gudomligt god. Räcker till många och passar bra som bufférätt eller som tilltugg. Receptet är framtaget i samarbete med Årets Kock.
Frasig fläsklägg med rotselleripuré, picklade senapsfrön och pepparrot är en modern rätt som passar att bjuda på när det är fest.
Härligt goda och möra revben med smak av honung, nejlika och apelsin. Det perfekta tillbehöret på julbordet.
Gör din egen korv! Från Ås Gård kommer receptet på hemmagjorda apelsin- och timjankorvar med sting – en god fläskkorv, som görs på fläskkarré och späck.
Kalvfärsbullar med salvia, lök och julsmaken kanel. Ett roligt alternativ till de klassiska köttbullarna på julbordet.
Från Halla gård kommer det här receptet på knaprig fläsksida kryddad med kanel, lök och enbär. Perfekt att ställa fram på julbordet eller som plockmat till julens alla glöggkalas.
Bessinge Gård bjuder här på ett recept på läckra lammfärsbullar med mynta och den österländska kryddan sumak. Köttbullarna kan serveras tillsammans med en fruktig kvarngrynssallad. Serveras rätten som en del av ett julbord räcker den till 10 portioner.
Här är ett recept på en annorlunda griljering tänkt för kokt julskinka. Till den här griljeringen passar det fint med en endivesallad med granatäpple, rättika och senapsdressing.
Här är ett recept på en klassisk senapsgriljering tänkt för kokt julskinka med spad. På skinkspadet kan du göra en härlig, varm sallad med grönkål, mandel och päron.
Det här är en griljering, tänkt för kokt julskinka, med rostad lök och grov senap. Till den passar det bra med klassiska smaker som äpple och kål. Välj gärna Ingrid Marie-äpplen till chutneyn.
Det här är en griljering, tänkt för kokt julskinka, gjord på kavring. Den är också kryddad med julsmaker som apelsin och kryddnejlika. Servera den här skinkan med cumberlandsås, eller i en sallad med pickles och cumberlandsås.
Flankstek chimichurri är kryddad med klassisk sydamerikansk smak och serveras med Moses kryddsmör, chili och stjärnanisinkokta grönsaker.
Sväng ihop en grillad upp och ner-kaka med karamelliserad frukt och grillad grädde som dessert efter grillmåltiden. Så gott!
Detta läckra recept på grillad lammrostbiff med svart vitlöksglaze och grillad knipplök bara måste provas till sommarens grill.
Grillrökt hemlagad lammkorv som serveras med getostkräm, grillad och råmarinerad broccoli, samt endive
Jerkkryddad fläskkarré i salladsblad med grönsaker och ost är ett festligt recept som passar fint när man vill laga något riktigt gott på grillen.
Grillad focaccia på grillrester med tomat, zucchini, koriander och riven ost samt syrad kål och gulärtshummus.
Flankstek i bit är en god styckningsdetalj att steka i panna. Rustika rotfrukter och lök, som rostats i ugn, och en sås med örter passar fint till.
Fransyska innehåller mycket bindväv och muskelfibrerna är ganska grova, så tillagning i fuktig värme under lång tid passar perfekt för att få fram bästa smak och mörhet.
Det här receptet kan du använda som grund för all typ av stekt oxfilé i skivor.
Detta är ett härligt recept av Anette Rosvall med svenska råvaror – och naturligtvis med svenskt kött. Receptet kan lagas både i ugnen och på grillen.
Entrecotekappan är den ganska tunna muskeln som ligger ovanpå entrecoten. Den är ytterst mör och passar perfekt för grillning i het glöd. Här får den sällskap av helgrillad spetskål och ett härligt brynt vitlökssmör.
Entrecotekärna är den runda muskeln i mitten av entrecoten. En hel entrecotekärna väger ca 1 kg och räcker till 6 personer.