Recept
  • Griskött

  • Nötkött

  • Lammkött

  • Kalvkött

  • Chark

  • Typ av måltid

  • Säsong / Tema

  • Tillagning

  • Kriterier

  • Världens kök

Rökt lammsteksrulle med äppelfyllning

Om du har tänkt ställa till med kalas är det här fin mat bjuda på som förrätt, på buffé eller som mingelmat. Om du har en rökt lammfiol hemma är det här ett bra sätt att ta tillvara den. 

Rökt lammstek med sallad på citronglaserade grönsaker

En god och mättande sallad på försommarprimörer som glaseras i citron, små färskpotatisar och rökt lammstek. 

Rödvinsbräserad lammlägg, selleripuré, glaserade morötter och röda linser

Det här är ett riktigt elegant recept som kräver goda matlagningskunskaper. En riktigt mustig och värmande höstmiddag. 

Vinbladsdolmar med lammfärs, ris och korinter

Det här är en smårätt som är ett måste när du ställer till med orientalisk buffé. 

Kokt tunga

Kokt tunga är en delikatess, som du kan servera som varmrätt med till exempel potatismos, eller på buffé. I det här receptet kokas tungan i vanlig kastrull. Använder du tryckkokare förkortas koktiden avsevärt. Det här receptet kan du använda som grundrecept för kokt tunga. 

Citronmarinerade lammspett med trädgårdssallad

Blanda samman marinaden. Lägg köttet i en skål, häll på marinaden och blanda väl. Marinera kallt 1 timme. Om du ska grilla i ugn, värm …

Grekisk lasagne med fetaost

Till skillnad mot vanlig lasagne är den grekiska relativt snabblagad. Den har fin smak av fetaost, tomat och örtkryddor. Servera med grekisk sallad. 

Macka med rökt lammstek, hummus, vaxbönor och haricots verts

Det här är en härlig lunch- eller kvällsmacka med fina smaker som harmonierar. Passa på att göra den när du har rökt lammfiol hemma. 

Fylld lammstek med basilikasås och bulgur

Värm ugnen till 175°. Blanda samman rödlök, timjan och vitlök. Gör ett snitt i köttet, fyll med blandningen och krydda med salt och peppar. Bind …

Currymarinerade dubbla lammkotletter

Du kan grilla lammkotletterna antingen i grillpanna eller på utegrill, allt efter säsong och humör. Saffransris med russin och en kryddig yoghurtsås kompletterar måltiden. 

Lammspett med halloumi och tomat med rotsakspytt

De här läckra spetten blir lika goda stekta som grillade i panna. Du kan också grilla dem på utegrill. En färgglad pytt till ser trevligt ut och smakar gott. 

Lammgryta på libanesiskt vis

Lammsteken är relativt mör, så den här grytan kokar du på 45 minuter. Tillbehör som couscous och kall yoghurtsås med örter ger härliga smaker från Libanon. 

Laga något gott med…

NYA RECEPT

Nattbakad hel skinka av rapsgris med kummin och enbär

När du bakar skinka i ugnen på låg temperatur tar det längre tid än på hög. Den här skinkan behöver natten på sig, men blir gudomligt god. Räcker till många och passar bra som bufférätt eller som tilltugg. Receptet är framtaget i samarbete med Årets Kock.

Revben med smak av jul

Härligt goda och möra revben med smak av honung, nejlika och apelsin. Det perfekta tillbehöret på julbordet.

Julköttbullar med kanel

Kalvfärsbullar med salvia, lök och julsmaken kanel. Ett roligt alternativ till de klassiska köttbullarna på julbordet.

Halla gårds knapriga fläsksida med svål

Från Halla gård kommer det här receptet på knaprig fläsksida kryddad med kanel, lök och enbär. Perfekt att ställa fram på julbordet eller som plockmat till julens alla glöggkalas.

Orientaliska lammfärsbullar

Bessinge Gård bjuder här på ett recept på läckra lammfärsbullar med mynta och den österländska kryddan sumak. Köttbullarna kan serveras tillsammans med en fruktig kvarngrynssallad. Serveras rätten som en del av ett julbord räcker den till 10 portioner.

Misogriljerad julskinka

Här är ett recept på en annorlunda griljering tänkt för kokt julskinka. Till den här griljeringen passar det fint med en endivesallad med granatäpple, rättika och senapsdressing.

Gott till grillen

våra mest populära recept

Grytstek av fransyska

Fransyska innehåller mycket bindväv och muskelfibrerna är ganska grova, så tillagning i fuktig värme under lång tid passar perfekt för att få fram bästa smak och mörhet.

UTVALDA RECEPT

Glödgrillad entrecotekappa med rostad spetskål

Entrecotekappan är den ganska tunna muskeln som ligger ovanpå entrecoten. Den är ytterst mör och passar perfekt för grillning i het glöd. Här får den sällskap av helgrillad spetskål och ett härligt brynt vitlökssmör.

Scroll to Top