Recept
  • Griskött

  • Nötkött

  • Lammkött

  • Kalvkött

  • Chark

  • Typ av måltid

  • Säsong / Tema

  • Tillagning

  • Kriterier

  • Världens kök

Kanel och fikonbakad lammstek

Kanel- och fikonbakad lammstek

Det här receptet på kaneldoftande lammstek med ben kommer från Nors Gård. Steken tillagas i ugn och serveras med rostade rotfrukter.

Lammlever i crème fraiche-sås

Här lägger du lite omsorg på en god sås med fin syra från citron, som balanserar leverns smak. Lammlever är beställningsvara i manuell köttdisk. 

Ugnsstekt trippelstek med ratatouille

Trippelstek, eller ibland lunchstek, kallas den här möra och smakrika styckningsdetaljen från lamm, eftersom den innehåller delar av tre detaljer: ytterlår, fransyska och rulle. Den är ungefär hälften så stor som en traditionell lammstek och väger cirka 700 g, den är benfri och man kan binda upp den med steksnöre innan den tillagas i ugn eller gryta. Här får den sällskap av mustig ratatouille. 

Bräserad lammtunnbringa med rotfrukter

Värm ugnen till 150˚. Lägg lammbringan på en skärbräda med skinnsidan neråt. Strö över vitlök, citronskal, salt, peppar, timjan och rosmarin. Rulla ihop bringan som …

Tagliatelle med sås på lammnjure

I takt med att vi blir allt mer medvetna om hur viktigt det är att ta vara på allt ätbart från varje djur får vi möjlighet att köpa även ovanliga delar som lammnjure i välsorterade charkbutiker. Gör till exempel en snabblagad och läcker sås till pasta av lammnjure och lammkorv. 

Vindaloo - indisk gryta med lammbog

Visst kan du använda benfri lammbog till den här grytan, men låter du benet koka med får du en extra mustig smak. 

Friterad lammbräss på ljummen sallad

Lyckliga du om du hittat lammbräss! Här får du ett förslag på hur du kan anrätta den här delikatessen som en aptitretande förrätt. Den serveras panerad och friterad på toppen av en ljummen sallad, salade tiède . 

Lammrostbiff med smörsvängda betor, sky och getost

En höstlig middag med lammrostbiff och betor med smulad getost.

Lammfärsbiffar med fetaostsås och smörsvängda betor

Till nystekta lammfärsbiffar passar det bra med två sorters betor, svängda i smör, och en syrlig yoghurtsås med fetaost och mynta. 

Lammstek med gremolata och grönsaksröra

Den här lammsteken steker du på något lägre temperatur och något längre tid än vanligt. Resultatet blir ett saftigt, vackert rosa kött. till steken serverar vi grönsaker anrättade som vid medelhavet och frisk gremolata. 

Ugnsstekt lammrostbiff med tomatconcassé

Beroende på hur den styckas finns lammrostbiff i mindre bitar på  på 300−500 g eller en större bit på upp till ett kilo. Rostbiffen säljs antingen med eller utan kappa. Beräkna 100−125 g per person, alltså en stor eller flera mindre bitar. Det här receptet kan du använda som grundrecept när du ska steka lammrostbiff i ugn. 

Indiska lammfärsrullar i yoghurtsås

En spännande indisk rätt, där varma, kryddiga lammfärsrullar läggs i mild, kall sås. Gott till är basmatiris och chapati, luftiga indiska bröd. 

Laga något gott med…

NYA RECEPT

Gratäng med råkorvsfräs, färska tortellini, spenat och tomatsås

Gratäng med råkorvsfärs, färska tortellini, spenat och tomatsås

Gratäng med råkorvsfärs och färska tortellini – en utsökt middag! Råkorv är en produkt som vi ser allt fler varianter på. Svenskt mathantverk har utvecklat många fina produkter. Korven behöver inte alltid serveras i sitt skinn, det går även bra att använda innehållet som en redan färdigkryddad färs, som i den här läckra gratängen.

Enchiladas femti-femti med tomatsalsa och rödkålssallad

Enchiladas femti-femti med tomatsalsa och rödkålssallad

I det här receptet med enchiladas femti-femti ersätts hälften av köttet med bönor. I tex mex-köket är det inte ovanligt att man gör så. Det är bra för kroppen också, eftersom den så kallade köttfaktorn hjälper till att ta upp det järnet från vegetabilier.

God vardagsmat

Gratäng med råkorvsfräs, färska tortellini, spenat och tomatsås

Gratäng med råkorvsfärs, färska tortellini, spenat och tomatsås

Gratäng med råkorvsfärs och färska tortellini – en utsökt middag! Råkorv är en produkt som vi ser allt fler varianter på. Svenskt mathantverk har utvecklat många fina produkter. Korven behöver inte alltid serveras i sitt skinn, det går även bra att använda innehållet som en redan färdigkryddad färs, som i den här läckra gratängen.

våra mest populära recept

Fläskpannkaka med lingon

Fläskpannkaka med lingon

Fläskpannkaka med lingon är en riktig husmansrätt, som är enkel att tillaga. Perfekt att göra om du fått sidfläsk över och dessutom riktig budgetmat.

Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis. 

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.

UTVALDA RECEPT

Glödgrillad entrecotekappa med rostad spetskål

Entrecotekappan är den ganska tunna muskeln som ligger ovanpå entrecoten. Den är ytterst mör och passar perfekt för grillning i het glöd. Här får den sällskap av helgrillad spetskål och ett härligt brynt vitlökssmör.

Scroll to Top