
Chili con carne med helt kött
Den här chilin är en allt i ett-gryta med het och härlig smak. Gör i ordning i förväg, så är det bara att värma grytan före servering. Perfekt till fredagsmys!
Ärtsoppa med rimmad fläsklägg eller grisbog
Det här receptet kan du använda som grundrecept för klassisk ärtsoppa. Det är smart att göra ett långkok och koka en rejäl omgång med ärtsoppa på en gång, eftersom det knappt går att koka mindre än ett par liter. Det är ganska mycket ben och fett som ska rensas bort från fläskläggen, men de behöver vara med vid koket för att ge soppan fyllig och mustig smak. Det går utmärkt att även använda rimmad bog i soppan.
Belgisk ölgryta
En mustig gryta med inspiration från Belgien. Här får köttet sjuda i smakrikt mörkt öl och såsen reds med bröd.
Osso buco på gris
Krydda köttet med salt och peppar. Panera det i mjöl. Bryn köttet i smör och lägg i en gryta. Fräs lök, selleri och morot i …
Rödvinsbräserad lammlägg, selleripuré, glaserade morötter och röda linser
Det här är ett riktigt elegant recept som kräver goda matlagningskunskaper. En riktigt mustig och värmande höstmiddag.
Mexikansk gryta
Servera den här härliga grytan med tex mex tillbehör, och vips blir den mexikansk. Griskött har relativt kort tillagningstid och du har grytan på bordet inom en timme.
Kokt tunga
Kokt tunga är en delikatess, som du kan servera som varmrätt med till exempel potatismos, eller på buffé. I det här receptet kokas tungan i vanlig kastrull. Använder du tryckkokare förkortas koktiden avsevärt. Det här receptet kan du använda som grundrecept för kokt tunga.
Gammaldags pressylta med grishuvud
I takt med att det blir allt mer populärt att ta tillvara alla delar av varje djur kanske det är dags att ta fram ett gammalt recept på pressylta på grishuvud? Den här läckra och vackra syltan pryder sin plats på den gammaldags julbordet och är även jättegod som smörgåspålägg.
Indonesisk sub
Krydda grisbog med indonesiska smaker och servera i baguette eller pitabröd. Passar fint som lunch eller kvällsrätt.
Tryckkokt oxkind med potatispuré och rårörda lingon
När du kokar i tryckkokare förkortas tillagningstiden avsevärt. Kött som oxkind, som innehåller lite fett och mycket bindväv, kokar på mindre än halva tiden. Här serverar vi oxkinden med potatispuré och rårörda lingon.
Oxkind i lergryta
Har du en lergryta i gömmorna? Eller har du hittat en på loppis? Oxkind passar förträffligt att tillaga i lergryta, eftersom köttet har mycket bindväv och därför passar bra för tillagning på lång tid och i fuktig värme. Låt dig inte avskräckas av tillagningstiden. Du kan göra en massa annat under den tid oxkinden står i ugnen. Här får du också en fin buljong att göra sås av.
Grisbog med varm svamp- och pastasallad
En jätteläcker rätt att laga på hösten, när du har ett par nävar blandsvamp och lingon till hands. Den är vacker, god och framför allt snabblagad.
Laga något gott med…
NYA RECEPT

Kryddig grisbog i tagine med brysselkålsallad
I detta recept på kryddig grisbog i tagine med brysselkålsallad får köttet puttra långsamt till en härligt smakrik gryta.

Cassoulet med lammlägg
Cassoulet med lammlägg är en traditionell bön- och köttgryta från Languedoc i södra Frankrike , en riktigt mustig och rustik maträtt som värmer gott.

Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.

Fransyska med krossad potatis och kålrabbisallad
Fransyska är en styckningsdetalj som även finns på gris. Här serveras denna fransyska med krossad potatis och kålrabbisallad med vinbär och dragon.

Xi’an-nudlar med wokad lammfärs och spiskummin (Zi Ran Yang Rou)
Xi’an-nudlar med wokad lammfärs och spiskummin är ett riktigt smakfyrverkeri, inspirerad av en nudelrätt hos Xi’an-köket i Hägersten

Fläskkotletter med bakad selleri och päronsallad
Fläskkotletter med bakad selleri och päronsallad är en lite festligare husmansrätt där salladen serveras med valnötter och blåmögelost.
våra mest populära recept

Flankstek med rostade rotfrukter och örtig gräddsås
Flankstek i bit är en god styckningsdetalj att steka i panna. Här serveras en flankstek med rostade rotfrukter och örtig gräddsås.

Grytstek av fransyska
Grytstek av fransyska är festligt och gott. Varför inte satsa på en härlig grytstek till festen eller nyårsafton? Det är både enkelt och lyxigt.

Stekt oxfilé i skivor
Det här receptet kan du använda som grund för all typ av stekt oxfilé i skivor.
UTVALDA RECEPT

Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.

Kålpudding
Kålpudding är en härlig husmansrätt som du kan passa på att laga under hösten när vitkålen är som finast.

Ugnsbakad lammlägg med långbakad kål och nötter
Detta är ett härligt recept av Anette Rosvall med svenska råvaror – och naturligtvis med svenskt kött. Receptet kan lagas både i ugnen och på grillen.