Recept
  • Griskött

  • Nötkött

  • Lammkött

  • Kalvkött

  • Chark

  • Typ av måltid

  • Säsong / Tema

  • Tillagning

  • Kriterier

  • Världens kök

Rabo de Toro, oxsvansragu på spanskt vis

Trött på gamla vanliga recept? Då ska du göra ett långkok med spansk inspiration. Traditionellt serveras köttet på ben, men om du vill kan du rensa köttet och servera det i såsen utan ben. Den här rätten är mustig och välsmakande, och imponerar på dina gäster. 

Stekt nötlever i gräddsås

Stekt nötlever med gräddsås

Det här receptet kan du använda som grundrecept för nötlever stekt i skivor. Lever med gräddsås tillhör den svenska husmanskosten, men här har vi bytt ut den tjocka redda såsen, som ofta serveras till, mot en lättare variant.

Chili con carne med högrev

Denna chili con carne med högrev är en allt i ett-gryta med het och härlig smak. Den är är också lite lyxigare än den klassiska varianten med köttfärs.

Ärtsoppa med rimmad fläsklägg eller grisbog

Det här receptet kan du använda som grundrecept för klassisk ärtsoppa. Det är smart att göra ett långkok och koka en rejäl omgång med ärtsoppa på en gång, eftersom det knappt går att koka mindre än ett par liter. Det är ganska mycket ben och fett som ska rensas bort från fläskläggen, men de behöver vara med vid koket för att ge soppan fyllig och mustig smak. Det går utmärkt att även använda rimmad bog i soppan.

Belgisk ölgryta

En mustig gryta med inspiration från Belgien. Här får köttet sjuda i smakrikt mörkt öl och såsen reds med bröd.

Osso buco på gris

Krydda köttet med salt och peppar. Panera det i mjöl. Bryn köttet i smör och lägg i en gryta. Fräs lök, selleri och morot i …

Rödvinsbräserad lammlägg, selleripuré, glaserade morötter och röda linser

Det här är ett riktigt elegant recept som kräver goda matlagningskunskaper. En riktigt mustig och värmande höstmiddag. 

Mexikansk gryta

Servera den här härliga grytan med tex mex tillbehör, och vips blir den mexikansk. Griskött har relativt kort tillagningstid och du har grytan på bordet inom en timme. 

Kokt tunga

Kokt tunga

I det här receptet kokas tungan i vanlig kastrull. Detta recept kan du använda som grundrecept för att göra kokt tunga.

Gammaldags pressylta med grishuvud

I takt med att det blir allt mer populärt att ta tillvara alla delar av varje djur kanske det är dags att ta fram ett gammalt recept på pressylta på grishuvud? Den här läckra och vackra syltan pryder sin plats på den gammaldags julbordet och är även jättegod som smörgåspålägg. 

Indonesisk sub

Krydda grisbog med indonesiska smaker och servera i baguette eller pitabröd. Passar fint som lunch eller kvällsrätt. 

Tryckkokt oxkind med potatiscreme och rårörda lingon

Tryckkokt oxkind med potatispuré och rårörda lingon

När du kokar i tryckkokare förkortas tillagningstiden avsevärt. Kött som oxkind, som innehåller lite fett och mycket bindväv, kokar på mindre än halva tiden. Här serverar vi oxkinden med potatispuré och rårörda lingon. 

Laga något gott med…

Nya recept

Våra mest populära recept

Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis. 

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.

Utvalda recept

Mumiekorvar

Mumiekorvar

Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Rulla till toppen