Recept
  • Griskött

  • Nötkött

  • Lammkött

  • Kalvkött

  • Chark

  • Typ av måltid

  • Säsong / Tema

  • Tillagning

  • Kriterier

  • Världens kök

Stek på picnicbog med äppelsky

Griskött och äpple är goda kamrater i smaksammanhang. Här får köttet sällskap av just äpple, både i skyn och som tillbehör. 

Rimmat kött

Rimmat kött

Detta recept på rimmat kött kan du använda när du ska rimma och koka kött av gris, nöt eller lamm. Receptet är för 3 kg kött.

Fläsklägg med hemlagat rotmos

Få husmansrätter är så välkända som fläsklägg med rotmos. Här får du veta hur du kokar rimmad fläsklägg för att sedan göra rotmos och på så sätt skapa hela rätten.

Lamm i kål

Lamm i kål

Lamm eller får i kål är en husmansklassiker med norskt ursprung. I den här grytan tar man till hals, bog eller bringa med ben och gör ett riktigt långkok.

Klassisk oxsvanssoppa

Klassisk, svensk oxsvanssoppa är en klar soppa med köttet från oxsvansen, rotfrukter och lök. Soppan är ett riktigt långkok, som med fördel kan tillagas dagen före servering och stå till sig över natten. Om det skulle bli soppa över går den utmärkt att frysa in. Receptet kan dubbleras.

Fläsklägg med sefardiska smaker

Fläsklägg med sefardiska smaker

Denna gryta med fläsklägg i sefardiska smaker passar fint som värmande middag. Här serverar vi fläsklägg i en kryddig sefardisk sås som är mild men mustig.

Grytstek av fransyska

Grytstek av fransyska är festligt och gott. Varför inte satsa på en härlig grytstek till festen eller nyårsafton? Det är både enkelt och lyxigt.

Sydamerikansk Hot Pot

Kött, korv och bönor samsas här i en het gryta kryddad med stark chilisås. Grytbitar av griskött har kort tillagningstid och du har snabbt den här middagen på bordet. 

Fläsklägg med surkål

Rimmar griskött passar fint ihop med surkål. Kålens sötma och syrlighet balanserar sältan från köttet väl. Den här typen av mat förknippar vi gärna med det tyska köket. Gott till är potatismos och stark senap. 

Tre goda tapas med bog och skinka

Tre goda tapas med bog och skinka

Dessa tre goda tapas med bog och skinka passar fint att laga tillsammans med familj och vänner eftersom alla kan hjälpas åt i köket och laga varsin rätt.

Lammbräss med äggröra ”royal” och späd sparris

Det här är en riktigt lyxig rätt som passar bra till påsk. Servera som en av rätterna på buffé eller som förrätt på en middag. 

Gryta med grisbog, pumpa och svamp med Blå Kongo

En riktig höstgryta som du lagar av strimlad grisbog, rotfrukter och härliga kryddor. Bjud potatis till och strö smörfräst svamp över grytan före servering. 

Laga något gott med…

Nya recept

Våra mest populära recept

Grytstek av fransyska

Grytstek av fransyska är festligt och gott. Varför inte satsa på en härlig grytstek till festen eller nyårsafton? Det är både enkelt och lyxigt.

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.

Utvalda recept

Mumiekorvar

Mumiekorvar

Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Rulla till toppen