
Kött- och kikärtsgryta med couscous
Tack vare att köttet tärnas smått går det relativt snabbt att laga den här grytan. Orientaliska kryddor och kikärter gör det här till en mysig höstgryta.
Nordafrikansk gryta med couscous
Den här grytan innehåller många mustiga kryddor, och passar fint att servera toppad med en klick svalkande yoghurt. En snabblagad vardagsmiddag.
Halstrad fläsklägg med honungsglaserade rotfrukter, senapskräm och timjanssky
Är rimmad, kokt fläsklägg festmat? Ja, verkligen! I alla fall serverad på det här festliga sättet, halstad och med ugnsbakade rotfrukter och en härlig senapskräm. Det går alldeles utmärkt att koka köttet dagen före serveringstillfället. Receptet är för 10 personer. Receptet vann silvermedalj i tävlingen Smarta Kocken 2006.
Griljering utan ströbröd
För dig som behöver dra ner på produkter med bröd eller gluten är det här en bra griljering till julskinka eller grisfötter.
Pressylta med löjrom och gräddfil
Sylta som tilltugg till bubbel eller som mingelmat är kanske inte så vanligt. Inte heller att toppa med löjrom. Men det här är en riktig höjdare på kalas eller vid 12-slaget på nyårsafton.
Kokta grisfötter
Kokta grisfötter eller grisfotsaladåb är klassiska rätter på julbordet, men grisfötter är också goda att servera som varmrätt med tillbehör. Får du grisfötter över är de goda att panera och steka, eller gratinera i ugn. Be att få grisfötterna kluvna i butiken, så är det enklare att tillaga dem.
Vinbondens köttgryta
Vinbonden kokar självklart sina grytbitar i rött vin. Märgpipa eller bog behöver sjuda länge innan köttet är mört, vilket ger en mustig gryta med fin smak.
Het mexikansk gratäng
Chilikryddat kött och het sås bjuds vi på i den här lättlagade allt i ett-gratängen. Praktiskt och snabblagat- och gott, förstås!
Grillspett
Det här är ett grundrecept på grillspett av antingen gris, nöt eller lammkött. Du får också förslag på goda grillsåser att servera till.
Enkel köttgragu med pasta
Den här snabblagade middagen fixar du till när du har rester av tillagad högrev.
Pastej och sylta på gris med äpple, rostad lök, jordärtskockskräm och blommig sallad
Det här är en förrätt till midsommarmiddagen som kräver en del pyssel. Du kan dock göra klart allt utom salladen i förväg.
Stek på picnicbog med äppelsky
Griskött och äpple är goda kamrater i smaksammanhang. Här får köttet sällskap av just äpple, både i skyn och som tillbehör.
Laga något gott med…
NYA RECEPT

Bräserad griskind med broccoli och persiljepanko
Griskind är en styckningsdetalj som blir allt mer populär. Här serverar vi bräserad griskind med broccoli och persiljepanko.

Indisk gryta med strimlat innanlår av skinka och grönsaker
I det indiska köket finns många recept på grytor. Till detta recept på Indisk gryta med strimlat innanlår av skinka serveras grytan med ris och naanbröd.

Grillat tortillabröd med fläskkotlett, sparris och svamp
En macka kan vara snabb och enkel eller en riktigt smakupplevelse – som denna godmacka på grillat tortillabröd med fläskkotlett, sparris och svamp.

Svampfylld, baconlindad fläskfilé med råstekt blomkål och stuvad surkål
Varför inte laga klassiskt franskt? Sväng ihop svampfylld, baconlindad fläskfilé med råstekt blomkål och stuvad surkål till middagen och njut!

Bacon och ägg med bakad rotselleri och krassemajonnäs
Vem har sagt att bacon bara passar till frukost. Varför inte prova bacon och ägg med bakad rotselleri och krassemajonnäs till middag?

Curry med röda linser, fläskkött, kokos och jordärtskocka
Denna värmande och mättande curry med röda linser, fläskkött, kokos och jordärtskocka är perfekt att laga som storkok och servera en kylig höstkväll.
våra mest populära recept

Tacopaj med ärtmole
Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.

Grytstek av fransyska
Grytstek av fransyska är festligt och gott. Varför inte satsa på en härlig grytstek till festen eller nyårsafton? Det är både enkelt och lyxigt.

Flankstek med rostade rotfrukter och örtig gräddsås
Flankstek i bit är en god styckningsdetalj att steka i panna. Här serveras en flankstek med rostade rotfrukter och örtig gräddsås.
UTVALDA RECEPT

Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.

Kålpudding
Kålpudding är en härlig husmansrätt som du kan passa på att laga under hösten när vitkålen är som finast.

Ugnsbakad lammlägg med långbakad kål och nötter
Detta är ett härligt recept av Anette Rosvall med svenska råvaror – och naturligtvis med svenskt kött. Receptet kan lagas både i ugnen och på grillen.