Recept
  • Griskött

  • Nötkött

  • Lammkött

  • Kalvkött

  • Chark

  • Typ av måltid

  • Säsong / Tema

  • Tillagning

  • Kriterier

  • Världens kök

Grillade spareribs med Louisiana dirty rice

Grillade spareribs med Louisiana dirty rice

Dessa grillade spareribs med Louisiana dirty rice är cajunkökets svar på pytt i panna. Förkokta revbensspjäll tar inte så lång tid att grilla.

Revbensspjäll marinerade i öl med spetskål och citrondressing

Revbensspjäll marinerade i öl med spetskål och citrondressing

Förkoka revbensspjäll och marinera i mörkt öl och kryddor. Då gör du dessa goda revbensspjäll marinerade i öl med spetskål och citrondressing.

Kryddiga BBQ-ribs med krämig majs och stekt hjärtsallad

Kryddiga BBQ-ribs med krämig majs och stekt hjärtsallad

Dessa kryddiga BBQ-ribs med krämig majs och stekt hjärtsallad passar perfekt när man vill grilla svenskt under sommaren.

Revbensspjäll carnitas style

Revbensspjäll carnitas style till julbordet med mexikansk coleslaw

Här bjuder vi på ännu ett gott julrecept av Sigrid Bárány – revbensspjäll carnitas style till julbordet med mexikansk coleslaw.

Emilia Nilssons glöggkokta revbensspjäll med julglaze

Glöggkokta revbensspjäll med juldoftande glaze

Glöggkokta revbensspjäll med juldoftande glaze på ingefära, sambal oelek och sirap skapat av Emilia Nilsson.

Revben med smak av jul

Härligt goda och möra revben med smak av honung, nejlika och apelsin. Det perfekta tillbehöret på julbordet.

Grillade kamben och bönsallad med krutonger

Grillade kamben: Blanda samman citronsaft, olivolja och svartpeppar till en marinad. Marinera kambenen över natten.  Bönsallad med krutonger: Blanchera haricots verts, sockerärter och sojabönor i …

Tunna revbensspjäll med zucchinisallad

Tunna revbensspjäll köper vi ibland färdiggrillade i delikatessdisken. Men nog kan det vara kul att prova att laga dem själv? De här spjällen steks i ugn med en härlig kryddblandning med het ancho-chili, och serveras med en fräsch sallad och sötsur sås. 

Laga något gott med…

NYA RECEPT

Fransyska av skinka med ratatouille

Fransyska av skinka med ratatouille

Fransyska förknippas oftast med nötkött, men styckas även ut från gris. Här blir det en fransyska av skinka med ratatouille och en krispig sallad.

SMYGSTARTA PÅSKMATEN

våra mest populära recept

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.

Grytstek av fransyska

Fransyska innehåller mycket bindväv och muskelfibrerna är ganska grova, så tillagning i fuktig värme under lång tid passar perfekt för att få fram bästa smak och mörhet.

Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis. 

UTVALDA RECEPT

Kålpudding med pressgurka

Kålpudding

Kålpudding är en härlig husmansrätt som du kan passa på att laga under hösten när vitkålen är som finast.

Glödgrillad entrecotekappa med rostad spetskål

Entrecotekappan är den ganska tunna muskeln som ligger ovanpå entrecoten. Den är ytterst mör och passar perfekt för grillning i het glöd. Här får den sällskap av helgrillad spetskål och ett härligt brynt vitlökssmör.

Scroll to Top